'Sochi is een circuit waarop je liever als tweede of derde start' Formule 1

'Sochi is een circuit waarop je liever als tweede of derde start'

Door David Boorsma 24 september 2020 | 11:36


Ondanks het lange rechte stuk op het Sochi Autodrom, zullen eventuele herstarten minder problematisch zijn dan in Mugello. Tijdens de Grand Prix van Toscane ging het helemaal mis toen meerdere auto's tegen elkaar opreden bij de eerste herstart van de race. Auto Motor und Sport legt uit waarom dit in Sochi niet weer zal gebeuren.

'De nadering van de eerste startpositie naar het eerste rempunt is 891 meter', schrijft Michael Schmidt, redacteur voor het Duitse medium. 'Dat is 261 meter meer dan in Mugello en zelfs 438 meter meer dan in Monza.'

Laat op het gas gaan bij een herstart geeft dus geen voordeel. Lewis Hamilton ging vorig jaar drie bochten voor de startstreep op zijn gas, waardoor hij zijn achtervolgers kon afschudden.

'Sochi is, net als Spa-Francorchamps, een circuit waarop je liever als tweede of derde start', aldus Schmidt. 'De coureur die vooraan start is erg kwetsbaar, ongeacht aan welke kant hij start.' Door het lange rechte stuk richting de eerste bocht van het circuit kun je profiteren van een slipstream. (Foto: Ferrari F1 Media)

Racestarts bij de Russische Grand Prix

Denk jij dat Max Verstappen de snelste is in Rusland? Zet dan in en krijg 6,25 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws