Kubica: 'Schumacher gaat de richting op die men in gedachten voor hem had' Formule 1

Kubica: 'Schumacher gaat de richting op die men in gedachten voor hem had'

Door Christian Moerman 24 september 2020 | 11:45


Robert Kubica kijkt naar de coureurssituatie bij het team waar hij testrijder voor is, Alfa Romeo. De geruchten rondom de komst van Mick Schumacher in 2021 worden steeds sterker, terwijl er ook getwijfeld wordt aan of Kimi Raikkonen nog lang actief blijft in de sport.

Kubica opent met zijn perspectief op de situatie van Schumacher jr., de jonge Duitser zou volgens de meest recente geruchten een vrije training rijden in 2020, gevolgd door een eventueel debuutseizoen in 2021. Kubica: 'Hij gaat de richting op die iedereen in gedachten had voor hem.'

'Dit is niet alleen voor Duitsland, maar voor de hele wereld een belangrijke zaak. Hij doet het goed in de Formule 2', vervolgt de Pool in gesprek met Speedweek. Kubica is overtuigd van de kwaliteiten van het zoontje van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Blijft Raikkonen?

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich ervaren rot Raikkonen. Kubica twijfelt over een verlengd verblijf van de Fin in de sport, zijn contract loopt eind 2020 af. 'In de Formule 1 gaat het snel', beaamt de voormalig BMW-coureur.

'Ik weet niet wat Raikkonen van plan is en hoe hij zijn volgende seizoen zien. Hij is natuurlijk een geweldige persoonlijkheid die veel fans trekt', besluit hij. (Foto: Alfa Romeo Racing)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws