Hamilton ontdaan na Breonna Taylor-rechtszaak: 'Ik ben woedend' Formule 1

Hamilton ontdaan na Breonna Taylor-rechtszaak: 'Ik ben woedend'

Door Christian Moerman 24 september 2020 | 12:17


Lewis Hamilton is teleurgesteld dat de zaak rondom de moord van Breonna Taylor met een sisser af is gelopen. Hamilton, die na afloop van de Grand Prix van Toscane een shirt droeg met 'vervolg de agent die Breonna Taylor neergeschoten heeft' erop, geeft aan niet verbaasd te zijn over de uitkomst van de rechtszaak.

De agent die de 26-jarige vrouw neerschoot, Brett Hankison, is inmiddels op borgtocht vrijgekomen nadat hij voor de rechter werd gesleept voor wanton endangerment. Dit is een aanklacht die ingediend wordt wanneer iemand roekeloze acties uithaalt ten opzichte van mensen in de directe omgeving.

Omdat de agent enkele kogels afvuurde die door de muur van de buren heen gingen, wordt hij dus verantwoordelijk gehouden voor het in gevaar brengen van de buren, niet voor het daadwerkelijke neerschieten van de dame in kwestie. Hamilton reageert: 'Ik ben heel verdrietig maar niet verbaasd dat dit de uitkomst is.'

'Dagelijks weet de politie onder vervolging voor moord uit te komen, dit móét stoppen!', liet de zesvoudig wereldkampioen weten volgens ESPN. 'Zij was onschuldig en verdiende het niet om neergeschoten en vermoord te worden. Waar is de gerechtigheid, want momenteel is die er duidelijk niet!'

Hamilton is woedend

Hamilton kan er niet over uit dat Hankison weer op vrije voet is: 'Het doet pijn dat iemand vermoord is en dat daar niemand aansprakelijk voor wordt gehouden. Stel je voor dat het je moeder, broer, zus of vriend was. Dat alles vanwege haar huiskleur, ik ben woedend.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ap
24 Sep 2020 om 12:47

Jankerd is het!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws