Straw noemt Verstappen 'een van de grootste F1-coureurs van deze tijd' Formule 1

Straw noemt Verstappen 'een van de grootste F1-coureurs van deze tijd'

Door David Boorsma 24 september 2020 | 12:52


Alexander Albon hoeft Max Verstappen niet te verslaan, of hem zelfs onder druk te zetten, om dit jaar goed werk te leveren voor Red Bull Racing, dat schrijft The Race. Hoewel het team een nummer twee coureur nodig heeft die dezelfde rol vervult als Valtteri Bottas bij Mercedes, wil dat nog niet zeggen dat Albon het vereiste niveau heeft afgeleverd.

'Het is een moeilijke taak om teamgenoot te zijn van een van de grootste Formule 1-coureurs van deze tijd', schrijft Edd Straw, redacteur voor het medium.

'En het is nog veel moeilijker in een lastig te besturen auto die, zoals Red Bull heeft toegegeven, de afgelopen seizoenen wat problemen heeft met aerodynamische-instabiliteit.' Dat heeft ook invloed gehad op de voorganger van Albon, Pierre Gasly, suggereert Straw.

Albons gemiddelde gat in de kwalificatie ten opzichte van Verstappen is bijna een halve seconde. 'Dat is veel te groot en moet worden verkleind', vindt Straw. Het tempo van de Thai werd in de afgelopen weken steeds wat beter, dus het gat ten opzichte van zijn teamgenoot is mogelijk aan het dichten.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Rusland moet dit allemaal nog blijken, maar Albon heeft ongetwijfeld een mentaal steuntje in de rug gekregen gekregen van zijn podium in Mugello. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws