Haas-coureurs kijken naar overstap: 'Formule E is zeker een optie' Formule 1

Haas-coureurs kijken naar overstap: 'Formule E is zeker een optie'

Door Marnik Kok 24 september 2020 | 13:54


Zowel Romain Grosjean als Kevin Magnussen zijn onzeker over hun toekomst in de Formule 1. Beide coureurs hebben nog geen contract voor 2021 en kijken dan ook verder dan het verzilveren van een stoeltje bij Haas. De Formule E wordt genoemd als één van de opties voor een overstap.

'Dat is zeker een optie, je hebt er goede teams en coureurs', verklaart Grosjean, doelende op de elektrische raceklasse. Beide Haas-coureurs hebben hun twijfels over de toekomst bij het Amerikaanse team: nu de stoelendans in de Formule 1 volop bezig is, bekijken ze hun alternatieve opties.

Bij Magnussen staan alle opties nog open. 'Hoewel ik het geweldig naar mijn zin heb bij Haas, kijk ik verder. Ik heb genoeg andere dingen die ik wil doen naast de Formule 1, dus ik weet niet of ik hier volgend jaar zal blijven', verklaart de coureur bij de persconferentie vanuit Sochi. 'Toch is het wel fijner om wat meer zekerheid te hebben', moet de Deen toegeven.

Grosjean: 'Misschien is IndyCar wat te eng'

Hoewel er nog niks vast staat, wil Grosjean in ieder geval in Europa blijven. Een toekomst in de Amerikaanse IndyCar-serie zit er dus niet in. 'Die klasse is mooi, maar ik ben niet zo weg van de ovale vorm van de circuits. Misschien is het ook wat te eng', vindt hij. Beide coureurs zijn verder vooral bezig met de prestaties op het circuit, en zien hun toekomst vanzelf. (Foto: Haas F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws