Ricciardo over vertrek bij Renault: 'Ik heb niet het idee dat ik word verwaarloosd' Formule 1

Ricciardo over vertrek bij Renault: 'Ik heb niet het idee dat ik word verwaarloosd'

Door Merijn Kramer 24 september 2020 | 20:37


Nadat Daniel Ricciardo zijn vertrek had aangekondigd, was het nog maar de vraag of de sfeer in het team dit jaar ook goed zou zijn. De Australiër heeft voorafgaand aan het seizoen dan ook beloofd hard te werken in zijn laatste seizoen en heeft naar eigen zeggen daden bij de woorden gevoegd. 

'Er waren wat emoties toen ik mijn vertrek aankondigde, dat was ook wel te verwachten', vertelt Ricciardo aan Speedweek.com. 'Voor mij was het daarom belangrijk om het team te laten zien dat ik tot het einde van dit seizoen er alles aan zou doen om vooruit te komen.'

'Maar wanneer je zoiets zegt, moet je ook over de brug komen. Dat heb ik ook gedaan, vanaf het moment dat we het circuit op gingen heeft het team gezien dat ik mij aan mijn woord zou houden', verklaart de Australiër verder. 

Een goede sfeer heerst bij Renault

Naar eigen zeggen is de sfeer in het team dan ook goed. 'We kunnen het goed met elkaar vinden. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit iemand zo blij gezien met een mogelijke tatoeage', vertelt de Australiër over zijn relatie en afspraak met teambaas Cyril Abiteboul. Ook voelt Ricciardo aan het team dat zij zin hebben in volgend jaar.

'Maar ik heb niet het idee dat ik word verwaarloosd. Sterker nog, we werken nog steeds om de auto van dit jaar zo veel mogelijk te verbeteren. Alles gaat dus momenteel goed. Ik moet gewoon goede resultaten behalen, dan blijft iedereen blij', voegde de coureur er met een grijns aan toe. (Foto: Renault Sport F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws