Vettel: 'We kijken al lang niet meer naar Mercedes' Formule 1

Vettel: 'We kijken al lang niet meer naar Mercedes'

Door Harry Verolme 25 september 2020 | 19:36


Het Ferrari-avontuur van Sebastian Vettel lijkt in mineur te gaan eindigen. De viervoudig wereldkampioen verlaat de Scuderia aan het eind van het 2020-seizoen en bezet momenteel een magere 13e positie in het klassement. Na een reeks teleurstellende races mist Ferrari ook in Rusland de nodige snelheid om vooraan mee te doen. 

Dit erkent Vettel na afloop van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Rusland, waarin hij na 35 ronden de tiende tijd noteerde – twee plaatsen achter teamgenoot Charles Leclerc. 'We kijken al lang niet meer naar Mercedes, die staan te ver voor ons', vertelt de man uit Heppenheim. 'Maar we waren niet de enigen die een lastige middag hadden, het is hier niet eenvoudig om alles eruit te halen.'

Vettel heeft voor het restant van het weekend dan ook maar één doel voor ogen. 'Het belangrijke is dat we zaterdag goede ronden rijden, zonder problemen en fouten. Hopelijk kunnen we dan goede zaken doen in het middenveld. Het zal zaterdag allemaal erg dicht bij elkaar zitten, gelukkig hebben we nog ruimte voor verbetering. Zaterdag zullen we pas zien waar we echt staan.'

Leclerc positief verrast: 'Waren sneller dan verwacht'

Leclerc is redelijk tevreden met de stand van zaken in op het Sochi Autodrom. 'We hadden vandaag wat moeite met de auto, maar onze rondetijden waren sneller dan we aanvankelijk hadden verwacht. Het voornaamste voor het team is momenteel het verbeteren van de balans van de auto. Wat betreft performance en bestuurbaarheid van de SF1000 kan er zeker nog progressie worden geboekt', stelt de Monegask.

De tweevoudig Grand Prix-winnaar legt uit dat het op het stratencircuit niet eenvoudig is om de juiste afstelling te vinden voor de auto. 'De situatie in de race is namelijk compleet anders dan in de kwalificatie, dat maakt het erg moeilijk. We hebben voor morgen dan ook heel wat werk te doen.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws