Schumacher ambitieus: 'Breekt Hamilton mijn vader's record, dan doe ik hetzelfde' Formule 1

Schumacher ambitieus: 'Breekt Hamilton mijn vader's record, dan doe ik hetzelfde'

Door Harry Verolme 25 september 2020 | 19:20


Mick Schumacher barst van het zelfvertrouwen nu hij in het Formule 2-kampioenschap aan de leiding gaat. De Ferrari-junior, die volgend jaar mogelijk zijn debuut maakt in de Formule 1, heeft inmiddels laten weten dat hij grote plannen heeft, mocht hij het inderdaad tot de koningsklasse van de autosport schoppen.

De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher beseft dat hij flinke schoenen te vullen heeft, maar blijft desondanks strijdlustig en uitermate ambitieus. 'Lewis (Hamilton, red.) is momenteel hard op weg het record van mijn vader te verbreken. En daar zijn ze ook voor, dat zijn mijn vader vroeger al. Het is goed voor de sport. Voor mij is het ook een doelstelling: als ik de opstap mag maken, dan zal ik proberen hem weer te overtreffen', stelt de jongere Schumacher, verwijzend het feit dat Hamilton in Rusland op gelijke hoogte kan komen met zijn vader wat betreft Grand Prix-overwinningen.

Het was diezelfde Hamilton die in 2013 het stokje bij Mercedes overnam van Schumacher, toen laatstgenoemde voor de tweede en laatste maal zijn helm aan de wilgen hing. 'Ik heb in die tijd een aantal keer kort met Lewis kunnen praten', vertelt de Prema Powerteam-coureur. 'Het lijkt me geweldig om eens langer met hem te gaan zitten, maar voor nu focussen we beide op onszelf.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws