Red Bull nek aan nek met Renault en Racing Point in kwalificatie, Mercedes aan kop Formule 1

Red Bull nek aan nek met Renault en Racing Point in kwalificatie, Mercedes aan kop

Door Harry Verolme 25 september 2020 | 21:24


Red Bull Racing lijkt geen eenvoudige zaterdag tegemoet te gaan op het Sochi Autodrom, wat het toneel vormt voor de Grand Prix van Rusland. De Oostenrijkse renstal gaat wat betreft de snelheid over één ronde namelijk nek aan nek met Renault en Racing Point, terwijl het vlak achter zich nog een reeks strijdlustige teams heeft.

Dit blijkt uit een analyse van de officiële website van de Formule 1. Het fabrieksteam van Mercedes heeft met afstand de snelste auto in handen: gekeken naar de one-lap pace van het Duitse team is het 1,1 seconden los van Red Bull, Renault en Racing Point. Niet ver daarachter zitten McLaren (+1,3 sec.) en Ferrari (+1,7 sec.).

Op het bijzondere stratencircuit aan de Zwarte Zee, dat door het Olympisch Park kronkelt, betreft de spreiding van het veld 2,5 seconden van kop tot staart. Het is Williams dat de rode lantaarn draagt. De formatie uit Grove moet Alfa Romeo (+2,1 sec.) en ook Haas (+2,3 sec.) voor zich dulden.

Red Bull werkt zich los van middenveld op race pace

Komt het aan op race pace, dan lijkt Red Bull de zaken beter voor elkaar te hebben. Het team waarvoor Max Verstappen en Alexander Albon uitkomen geeft in dit geval precies één seconde toe op Mercedes, dat de koppositie in handen houdt. Daarachter is Racing Point (+1,4 sec.) nipt sneller dan Renault (+1,5 sec.), met een verschil van slechts 0,1 seconde.

Waar Red Bull qua race pace een kleine maar belangrijke sprong vooruit maakt, doet Ferrari (+2,1 sec.) precies het tegenovergestelde. Volgens de analyse is de renstal uit Maranello pas het op twee na langzaamste team – alleen Williams (+2,5 sec.) en Haas (+2,7 sec.) zijn trager. AlphaTauri (+1,6 sec.), McLaren (+1,7 sec.) en Alfa Romeo (+2,1 sec.) vormen het middenveld. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws