Verslag VT3 | Hamilton de snelste, Renault gaat hard, Verstappen zesde Formule 1

Verslag VT3 | Hamilton de snelste, Renault gaat hard, Verstappen zesde

Door Joris Verwijst 26 september 2020 | 12:01


De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Rusland zit erop. De snelste tijd werd gereden door Lewis Hamilton, met 1:33,279. Teamgenoot Valtteri Bottas bleek 0,776 seconde langzamer en reed de tweede tijd. Max Verstappen klokte de zesde tijd, op 1,027 seconde van Hamilton. 

In het eerste deel van de sessie was het opnieuw Renault dat er goed bij zat. Verstappen kwam laat naar buiten en reed weinig ronden. In zijn eerste getimede ronde was hij slechts 0,017 seconde langzamer dan Bottas, die op dat moment de snelste tijd in handen had. Het bracht Verstappen de tweede tussentijd. 

Het tweede deel van de kwalificatie liet zich traditiegetrouw prima lenen voor kwalificatiesimulaties. Daarin liet Hamilton zien dat hij ineens sterk uit de hoek kan komen, want hij bleek fors sneller dan wie dan ook. Verstappen zette eveneens aan voor een snelle ronde, maar dat kwam niet helemaal uit de verf. Uiteindelijk was hij dus 1,027 seconde langzamer dan Hamilton. 

Later op zaterdag kwalificatie

Wat de tijden van eenieder waard zijn, zal later deze middag al duidelijk worden. Vanaf 14.00 uur Nederlandse tijd staat namelijk de kwalificatie op het programma. Met die startkwalificatie in de hand staat vervolgens zondag de race op het programma. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws