'Als Mercedes race pace vol kan houden, worden álle coureurs zondag gelapt' Formule 1

'Als Mercedes race pace vol kan houden, worden álle coureurs zondag gelapt'

Door Joris Verwijst 26 september 2020 | 13:37


Mercedes is opnieuw oppermachtig dit weekend, bij de Grand Prix van Rusland. In een uitgebreide analyse bekijkt Auto, Motor und Sport hoe de kaarten vermoedelijk geschud gaan worden voor de race op zondag. 

'Als Mercedes de racepace vol kan houden, zullen álle auto's zondag op minimaal één rondje achterstand worden gereden', zo schrijft het medium. 'Het is een echte Mercedes-baan, met veel rechte stukken en bochten van negentig graden. Daarnaast is het motorvermogen op de baan erg belangrijk.' 

Ondertussen zou Mercedes zelf hele andere verwachtingen hebben van komend weekend. 'De coureurs mochten op vrijdag meer van de motor vragen dan gebruikelijk, om hem te testen.' Mercedes liet zien dat het goed om weet te gaan met een baan waar de downforce overeenkomt met Silverstone. Daarbij komt nog eens dat er maar weinig verschillende soorten bochten zijn. 

Een laatste puntje van aandacht is het brandstofverbruik. Vermoedelijk moeten veel coureurs zuinig doen met de hoeveelheid benzine die ze meenemen tijdens de race. 'Rusland staat in de top-vijf met races waarbij het meeste brandstof wordt verbruikt. Dat betekent dat de coureurs ook daar rekening mee zullen moeten houden.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws