Renault-duo verrast door 'geweldig tempo': 'Auto presteerde behoorlijk goed' Formule 1

Renault-duo verrast door 'geweldig tempo': 'Auto presteerde behoorlijk goed'

Door Rick Pasker 26 september 2020 | 20:04


Daniel Ricciardo en Esteban Ocon zijn tevreden met hun vijfde en zevende startplek voor de Grand Prix van Rusland. Renault laat zien op Sochi goed uit de voeten te kunnen, en dat lijken de Australiër en de Fransman wel te kunnen waarderen. Ricciardo geeft aan dat er zelfs meer zou hebben ingezeten.

'Al met al ben ik blij met de vijfde plaats voor de race', blikt Ricciardo terug op de kwalificatie. 'Ik wist dat we niet in de strijd waren om poleposition, maar na de Q2-ronde voelde het alsof de derde of vierde plek binnen handbereik was. Die ronde in Q2 was perfect, dus ik wist dat het moeilijk zou worden om dat te verbeteren.'

Verbeteren lukte Ricciardo uiteindelijk niet. 'Ik worstelde wat meer in Q3 en had waarschijnlijk mijn tijd kunnen verbeteren, maar ik ben blij met waar we terecht zijn gekomen. Ik ben normaal gesproken niet sterk geweest op dit circuit, dus het hele weekend snel zijn is positief. We kunnen morgen zeker racen, dus het moet leuk worden', besluit Ricciardo.

Ocon: 'We hebben een geweldig tempo laten zien'

'Ik vind het een heel behoorlijk resultaat vandaag', is Ocon opgetogen. 'We hebben dit weekend een geweldig tempo laten zien en we zijn absoluut sterk met een auto die behoorlijk goed presteerde. Ik ben blij met het resultaat en de auto was tijdens alle drie de sessies echt goed.'

Ocon kijkt uit naar de zondag. 'Al met al zijn we in de strijd voor de race, dus dat is heel positief. Het is geweldig om te beginnen op deze positie, en we kunnen kijken naar de auto's voor ons. We gaan in de mix om te vechten, dus het wordt interessant. Ik denk dat alles mogelijk is en we zijn in goede vorm om te racen', sluit Ocon af.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

f1optimaal
27 Sep 2020 om 08:55

ik zou zeggen dat een 7e startplaats redelijk is, maar meer ook niet.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws