Update III | Licentiestrafpunten Hamilton verwijderd, Mercedes krijgt boete Formule 1

Update III | Licentiestrafpunten Hamilton verwijderd, Mercedes krijgt boete

Door Maurits Kappetijn 27 september 2020 | 18:14


Mogelijk krijgt Lewis Hamilton al voordat de Grand Prix van Rusland begint een straf. De Mercedes-coureur deed in het rondje naar de grid vlak voor de race een proefstart op een plek waar dat niet mag. Op dit moment onderzoeken de stewards het incident en er volgt mogelijk een straf voor de Brit.

Tijdens de installation lap, waarin de coureurs van de pitbox een rondje maken naar de grid, doen de meeste coureurs nog even een proefstart. Daarmee krijgen ze nog vlak voor de start van de race het gevoel van de koppeling en de motor in de vingers, om zo een perfecte start uit te voeren. Ook Hamilton deed dit in zijn installation lap, maar op een plek waar dat niet mag. Het is niet bekend welke straf er op die overtreding staat. 

Update 13.30u (27/9) | Hamilton krijgt straf van tien seconden

Lewis Hamilton heeft van de stewards een straf gekregen van tien seconden. De proefstart bleek daadwerkelijk strafbaar en dus heeft de FIA gehandhaafd. 

Hamilton zal de straf tijdens de race moeten ondergaan, namelijk tien seconden stilstand in de pitstraat als hij zijn pitstop maakt. 

Update II 14.30u (27/9) | Hamilton dicht tegen schorsing aan na dubbele straf

Na zijn 'dubbele' straf voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland is Lewis Hamilton dicht bij een schorsing. Mocht de Brit voor 17 november nog een straf krijgen, zit hij in de problemen.

Hamilton bleek op twee plekken onreglementair te zijn gestopt, waardoor hij twee straffen van vijf seconden heeft gekregen. Dit betekent ook dat hij twee strafpunten bij kan schrijven op zijn racelicentie. In totaal mag je als coureur binnen een jaar maar twaalf strafpunten incasseren, anders volgt een schorsing. Als Hamilton binnen nu en 17 november nog twee strafpunten te verduren krijgt, zal hij een race worden geschorst. 

Update III 18.10u (27/09) | Licentiestrafpunten Hamilton verwijderd, Mercedes krijgt fikse boete

Volgens RaceFans en enkele prominente Formule 1-journalisten zal Lewis Hamilton geen strafpunten toegewezen krijgen voor zijn illegale proefstarts. In plaats daarvan wordt Mercedes op de vingers getikt.

Hamilton kreeg gedurende de Grand Prix van Rusland tien seconden tijdstraf en twee punten op zijn racelicentie wegens het tweemaal illegaal uitvoeren van een proefstart, naast de ingang van de pitstraat.

De wedstrijdleiding is nu teruggekomen op dit besluit en heeft ervoor gekozen om Hamilton die strafpunten niet toe te dienen. De reden hiervoor is dat Mercedes groen licht gegeven heeft voor de oefenstarts.

Omdat het dus de Duitse renstal was die fout zat, en niet Hamilton zelf, richt de wedstrijdleiding nu haar pijlen op het team. Met een boete van 25 duizend euro is de zaak afgesloten.

 

Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws