Stroll kritisch op stewards: 'Ik ben verbaasd dat Leclerc geen straf kreeg' Formule 1

Stroll kritisch op stewards: 'Ik ben verbaasd dat Leclerc geen straf kreeg'

Door Merijn Kramer 27 september 2020 | 18:30


Lance Stroll had absoluut geen fijne race tijdens de Grand Prix van Rusland. Hij werd er in de eerste ronde vanaf getikt door Charles Leclerc. De botsing werd afgedaan als een race-incident, maar Stroll denkt dat Leclerc een straf had moeten krijgen. 

'Ik ben best verbaasd dat Leclerc geen straf kreeg', vertelt hij aan autosport.com. 'Ik gaf hem genoeg ruimte, ik pakte de gehele bocht de buitenkant. Maar hij tikte gewoon tegen mijn achterkant aan. Het was ontzettend ongelukkig.'

De Canadees knalde eraf in bocht vier, even nadat ook Carlos Sainz Jr. zijn auto in de muur zette bij de start. Het incident werd wel genoteerd door de stewards, maar uiteindelijk vonden zij dat een straf voor Leclerc onnodig was. Daar was Stroll duidelijk niet blij mee.

Leclerc had ruimte over aan de binnenkant

'Hij had mij kunnen ontwijken. Hij had niet zo wijd hoeven uitkomen met zijn bolide. Het is eigenlijk bizar dat hij geen penalty hiervoor heeft gekregen', gaat Stroll verder. Voor hem was het een enorme domper. Volgens hem had er namelijk meer in deze race gezeten. 'We reden op dat moment zevende en op de goede band. Er had misschien meer voor ons ingezeten.' (Foto: Racing Point F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

f1optimaal
27 Sep 2020 om 18:41

Stroll heeft gelijk. Dit was geen race incident. Duidelijk weer een fout van Leclerc. Heeft - ie al vaker gedaan en daar moet - ie een keer strafpunten voor krijgen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws