Binotto dolblij met Leclerc: 'Met volwassenheid hengelde hij die punten binnen' Formule 1

Binotto dolblij met Leclerc: 'Met volwassenheid hengelde hij die punten binnen'

Door Christian Moerman 27 september 2020 | 19:02


Mattia Binotto is tevreden met wat zijn team in Rusland heeft laten zien. Charles Leclerc pakte P6 en Sebastian Vettel wist zijn SF1000 op P13 te zetten. De Ferrari-teambaas merkt dat zijn renstal langzamerhand aan het opkrabbelen is na een reeks tegenvallende resultaten.

'We hebben een stap in de goede richting gezet, met name vergeleken met de voorgaande races', laat de Italiaan weten in gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport. Hij is tevreden met wat hij afgelopen weekend gezien heeft: 'We zijn competitiever en de resultaten zijn nu beter.' 

'De zesde plaats van Leclerc is een beloning voor een zeer solide race waarin hij werkelijk alles uit de auto heeft weten te halen. Met volwassenheid hengelde hij die punten binnen', vervolgt Binotto, die over Vettel meldt dat het zonde is dat hij zo veel rondreed in verkeer.

Ferrari boekt progressie

Binotto kijkt met een positief gevoel alvast uit naar de volgende race: 'In een kampioenschap waar het op het middenveld zo spannend is, hoef je er weinig voor te doen om in het klassement te stijgen. We gaan de stijgende lijn doortrekken naar het volgende evenement op de Nürburgring.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws