Update | Salo wijst op Verstappen-voorbeeld na uitspraak Hamilton ofzo Formule 1

Update | Salo wijst op Verstappen-voorbeeld na uitspraak Hamilton ofzo

Door Rick Pasker 28 september 2020 | 13:17


De Finse tv-omroep C. More meldde de penalty die Mercedes-coureur Lewis Hamilton kreeg tijdens de Grand Prix van Rusland tien minuten vóórdat deze officieel werd gemaakt. Het gerucht gaat dat steward Mika Salo de informatie heeft doorgegeven.

Hamilton kreeg twee penalty's toen hij tijdens de ronde naar de grid op de verkeerde plekken een proefstart maakte. Tijdens de race werd het incident onderzocht door de stewards en de Brit kreeg twee keer een tijdstraf van vijf seconden. Bijzonder was dat de Finse televisie de straf al wist te melden terwijl het onderzoek nog in volle gang was.

De Finse zender wist ook te melden dat Hamilton vier strafpunten zou krijgen. Uiteindelijk kreeg hij er maar twee, en na de race werd bekend dat hij er niet één kreeg omdat zijn team de schuld op zich had genomen. In plaats van de strafpunten krijgt Mercedes nu een boete van 25 duizend euro.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat belangrijke informatie in een vroeg stadium wordt doorgegeven. Het is al vaker voorgekomen dat de Finse televisie eerder over dit soort informatie beschikt wanneer Salo steward is. De oud Formule 1-coureur is zelf ook televisiecommentator geweest. Mocht het gerucht kloppen, dan kan de FIA ingrijpen. (Foto: Mercedes AMG F1)

Update 13.15u (28/09) | Salo wijst op Verstappen-voorbeeld na uitspraak Hamilton ofzo

Mika Salo heeft tegenover de Finse pers met verbazing gereageerd op de verwijten aan zijn adres over het doorlekken van informatie naar de Finse televisiezender C. More. Volgens de steward, die aanwezig was bij de Grand Prix van Rusland, klopt er helemaal niks van dat verhaal.

'Het heeft allemaal geen zin', reageert Salo stomverbaasd tegenover Ilta-Sanomat. 'Het is ongelofelijk. Bel Niki Juusela (commentator bij C. More, red.) en vraag het hem. Ik hoorde gisteren dat iemand dit had ontdekt. Het is de moeite waard om de feiten te controleren. Je kunt tegenwoordig alles op het internet schrijven.'

'Jaar lang doodsbedreigingen na afpakken podium Verstappen'

Salo weet zich nog een goed voorbeeld uit het verleden te herinneren. 'Als iemand niet van beslissingen houdt, komt er shit aan. Toen we Max Verstappen van het podium haalden, kreeg ik een jaar lang doodsbedreigingen. Zo erg kun je het internet geloven', sluit Salo af.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws