'Verstappen rijdt als een gek door de slalom en krijgt zelfs niet een vermaning' Formule 1

'Verstappen rijdt als een gek door de slalom en krijgt zelfs niet een vermaning'

Door David Boorsma 28 september 2020 | 11:41


Christian Nimmervoll vindt het onzin dat Lewis Hamilton werd bestraft voor zijn proefstart voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland. Hamilton kreeg twee keer een vijf seconde tijdstraf achter zijn naam, die hij bij de eerstvolgende pitstop moest inlossen.

'Er zijn twee meningen over het feit of hij gestraft moest worden', schrijft Nimmervoll voor Motorsport-Total. 'In punt 19.1 van de 'Event Notes' staat: proefstarts mogen alleen aan de rechterkant van de baan worden uitgevoerd, na de stoplichten bij de pituitgang.' Mercedes-teambaas Toto Wolff argumenteerde na de race bij Sky Sports dat Hamilton zich daar ook bevond.

'Strikt genomen heeft de teambaas gelijk', vervolgt Nimmervoll. 'Omdat de ruimte voor de oefenstart niet is aangegeven op het asfalt, zou je kunnen aanvoeren dat Hamilton niets fout heeft gedaan. Maar volgens die logica had de zesvoudig wereldkampioen ergens na bocht twee kunnen stoppen voor een proefstart.' Nimmervoll noemt wat Wolff zei niet meer dan 'gekibbel'.

'Verstappen en Sainz hadden bestraft moeten worden, niet Hamilton'

'Het kan niet zo zijn dat een coureur voor een regelovertreding die niet gevaarlijk is zo zwaar wordt bestraft', vindt Nimmervoll. 'Bovendien, de heren Max Verstappen en Carlos Sainz rijden als een gek door de bolderslalom in de uitloopzone van bocht twee en krijgen zelfs niet de minste vermaning.' Volgens de redacteur had dat juist bestraft moeten worden en niet de 'volledig ongevaarlijke' proefstart van Hamilton. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 7 Reacties

Tags:

Reacties

MokumX
2 Oct 2020 om 01:22
Quote van B.Broers
Max mag alles en Lewis niets.Over eerlijkheid gesproken.

Max heeft in het recente verleden al vaak genoeg vermaningen en straffen gekregen, nadat Vettel en Hamilton begonnen te zeiken dat ze hem niet konden inhalen. En met die aangepaste regels die erop volgden werd Hamilton dus geen strobreed meer in de weg gelegd. Dus lul niet. En Nimmervoll klinkt als een gefrustreerd mannetje, wat een leeghoofd. Zijn naam zegt het eigenlijk al: mijn kopf ist nimmer voll, mit gehirn und geist

Wijnand
29 Sep 2020 om 14:04

Word moe van hamilton denkt dat de f1 zijn persoonlijk speeluurtje is en heeft schijt aan de rest gauw met pensioen gaan.

RenegadeMaster
28 Sep 2020 om 15:15
Quote van B.Broers
Max mag alles en Lewis niets.Over eerlijkheid gesproken.

Lewis mag toch wel alles... wederom een onaangekondigd politiek statement .... nu weer op zijn bril... vorige keer over een door de politie neergeschoten donkere drugsdealer... gaat maar door.... Lewis mag juist alles, maar het houdt gelukkig ook een keer op...

RenegadeMaster
28 Sep 2020 om 15:13

Ach dit is echt weer zo'n broodje aap verhaal. Max deed daar niets fout, hinderde niemand en gaf Ricciardo gewoon zijn plaats terug. Carlos maakte helaas gewoon zelf een fout, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. Dit zijn professionele coureurs die hun rijbewijs niet met een rondje om de kerk of voor een pakje boter hebben gehaald hoor. Lewis ging bewust op een andere plek zijn proefstart doen. Hij was zogenaamd niet op de hoogte dat het daar niet mocht. Zijn team ook niet trouwens obv de boordradio. Max neemt het zelfs nog voor hem op nav deze team call. Dit was de uitspraak en hiermee zult u het moeten doen mijnheertje Nimmervol (wat en naam haha! ;)

mponsie
28 Sep 2020 om 14:13

Ik wist niet er voor die omleiding ook nog andere regels van toepassing waren? Dus Max en Carlos moeten bestraft worden voor iets waar geen regels voor zijn.. Klinkt logisch en goed doordacht.

F1-fan
28 Sep 2020 om 13:34

‘ Nimmervoll’ klinkt Duits en zegt genoeg.

B.Broers
28 Sep 2020 om 11:48

Max mag alles en Lewis niets.Over eerlijkheid gesproken.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws