Hughes over Hamilton: 'Dat was toch een uitlokking van moeilijkheden?' Formule 1

Hughes over Hamilton: 'Dat was toch een uitlokking van moeilijkheden?'

Door David Boorsma 28 september 2020 | 14:38


Het teleurstellende resultaat van Lewis Hamilton begon al in Q2 op zaterdag, dat schrijft Mark Hughes voor Motorsport Magazine. De Brit kon in Sochi zijn 91e Grand Prix-overwinning behalen en zou daarmee Michael Schumacher evenaren. Teamgenoot Valtteri Bottas ging er echter vandoor met de eerste prijs.

'Hamilton kwalificeerde zich op pole, maar moest op de 'verkeerde' banden starten', schrijft Hughes. Omdat hij in Q2 over de baangrenzen ging, werd zijn tijd afgenomen. Daardoor moest hij nog een rondje extra naar buiten, dit keer op de rode band, om zijn voortgang naar Q3 te verzekeren. Hierdoor startte hij op de zachte band, die het snelst slijt.

Omdat de zesvoudig wereldkampioen op de zachte band moest starten, werd zijn hele strategie omgegooid. Daar kwamen ook nog eens de twee tijdstraffen van vijf seconden per stuk bovenop, die de Mercedes-coureur kreeg voor het maken van een proefstart op de verkeerde plek. 'Het was een controversiële straf, aangezien de 'overtreding' al voor de race plaatsvond', aldus Hughes.

Hughes: 'Dat was toch een uitlokking van moeilijkheden?'

Hughes vraagt zich af waarom Hamilton probeerde zijn proefstart op zo'n ongebruikelijke plaats te maken. 'Dat was toch maar een uitlokking van moeilijkheden?', schrijft hij. 'Waarom zou je het niet doen waar iedereen het deed?' Het excuus van Hamilton was dat hij er niet van houdt om op het rubber te zitten, omdat iedereen daar al zijn starts had gedaan.

'De straf verpestte zijn dag', vindt Hughes. 'Hij kwam goed weg, weerde de slipstream van Bottas af en leidde de eerste stint.' Het leven van zijn banden werd wat verlengt door de vroege safety car, maar na zestien ronden moest de Brit toch echt naar binnen voor een nieuwe set. Tijdens die pitstop moest hij nog tien seconden stilstaan, waardoor de weg vrij was voor Bottas. (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

RenegadeMaster
28 Sep 2020 om 15:23

Misschien dat mijnheer Nimmervoll dit artikel ook een keer kan lezen en tot een beter inzicht kan komen met zijn Mercedes hart ;)

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws