Shovlin over Hamiltons proefstart: 'Geen verrassing dat ze dat niet leuk vonden' Formule 1

Shovlin over Hamiltons proefstart: 'Geen verrassing dat ze dat niet leuk vonden'

Door David Boorsma 28 september 2020 | 15:41


Mercedes-ingenieur Adrew Shovlin was niet verbaasd dat Lewis Hamilton in Sochi werd bestraft. Hamilton maakt een proefstart op een plek waar dat niet was toegestaan en kreeg daarvoor twee tijdstraffen van vijf seconden. De straf kostte de Brit de kans op zijn 91 overwinning in de Formule 1, waarmee hij het record van Michael Schumacher zou evenaren.

De zesvoudig wereldkampioen vroeg, terwijl hij de pitlane uitreed, aan zijn team of hij zijn proefstarts buiten het normale gebied kon uitvoeren, waarop zijn ingenieur Peter Bonnington zei dat dat kon. Bonnington had echter geen zicht op waar Hamilton zich op dat moment bevond, omdat er geen televisiebeelden waren van de Brit.

'Op sommige circuits is er een startplek op de grond geschilderd', verklaart Shovlin bij Autosport. 'Op andere plekken is er een soort algemeen gebied. En als er veel rubber is, zal dat niet representatief zijn voor de grid.' Het team had echter niet door hoe ver Hamilton de pitstraat uit was gereden. 'Toen we de tweede proefstart zagen, dachten we: dat gaan ze niet leuk vinden.'

Shovlin: 'We dachten niet dat het gevaarlijk was'

'Maar we dachten niet dat het gevaarlijk was', gaat Shovlin verder. 'En gezien de aantekeningen van het evenement zeiden dat het aan de rechterkant was na de uitgang van de pit, dachten we dat het misschien dubbelzinnig genoeg was voor een waarschuwing.' Hamilton kreeg echter twee tijdstraffen van vijf seconden, die hij bij zijn eerste pitstop moest inlossen.

'Toen we de positie van de auto zagen, was het geen complete verassing dat de FIA het niet leuk vond', vertelt de Mercedes-ingenieur. 'En er kunnen ongetwijfeld team zijn geweest die de auto net zo hadden gemarkeerd zoals ze stewards het zagen.' Hamilton kreeg bovenop zijn tijdstraf óók nog twee strafpunten op zijn licentie, maar die werden na de race weer ingetrokken. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws