Albon bedroefd: 'Veel werk voor weinig loon' Formule 1

Albon bedroefd: 'Veel werk voor weinig loon'

Door Harry Verolme 28 september 2020 | 16:24


Alexander Albon is bepaald niet blij met hoe zijn race in Rusland is verlopen. De Red Bull Racing-coureur passeerde de streep als tiende, terwijl teamgenoot Max Verstappen wederom naar een podium reed. De Britse Thai is van mening dat hij niet terug heeft gekregen wat hij in de wedstrijd heeft gestoken.

'Het was veel werk voor weinig loon', zo wordt Albon na afloop van de Russische Grand Prix geciteerd door Speedweek. 'We verloren te veel tijd aan het begin van de race. Toen ik daarna overstapte op de mediumband ging het iets beter, maar het bleef een erg frustrerende race voor mij.' De geboren Londenaar eindigde op ruim anderhalve minuut van winnaar Valtteri Bottas.

Albon werd niet geholpen door zijn lagere startpositie: het was de bedoeling dat hij als tiende zou starten, maar vanwege een versnellingsbakwissel vlak voor de wedstrijd, kreeg hij een gridstraf van vijf plaatsen. 'Iedereen weet hoe lastig het is om op deze baan in te halen. Zelf had ik het idee dat ik de hele tijd in verkeer zat. Daardoor was het onmogelijk om snelle rondetijden te rijden. Het was een kwestie van schadebeperking.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws