Doornbos verklapt: 'Wolff verkoopt Mercedes-aandelen voor 300 miljoen dollar' Formule 1

Doornbos verklapt: 'Wolff verkoopt Mercedes-aandelen voor 300 miljoen dollar'

Door Harry Verolme 28 september 2020 | 18:00


Het nieuws dat het Formule 1-team van Mercedes verkocht zal worden aan chemiebedrijf Ineos wordt door Toto Wolff stellig ontkend. Maar Robert Doornbos heeft nieuwe informatie die doet vermoeden dat het team wel degelijk in de verkoop gaat, alhoewel niet in zijn geheel.

In een nieuwe aflevering van Crashen in de Keuken van Ziggo Sport vertelt Doornbos meer te weten over de situatie. 'Wat blijkt is dat er een gedeelte van het F1-team verkocht zal worden, geen meerderheidsbelang. Moederbedrijf Daimler heeft namelijk zestig procent van de aandelen in handen, dat blijft zo.'

'Maar de overige aandelen van Toto Wolff en wijlen Niki Lauda gaan van de hand. Ineos zal voor deze resterende 40 procent 300 miljoen dollar betalen', laat de voormalig F1-coureur weten naar aanleiding van een telefoontje met een bron uit de automobielindustrie.

'Wolff zal dan gaan cashen, maar het is de vraag of hij daarna aan zal blijven bij het team', vervolgt Doornbos. 'Want het kan natuurlijk ook dat hij na de verkoop van zijn aandelen vertrekt en naar het nieuwe fabrieksteam van Aston Martin gaat.' Wolff wordt vanwege zijn banden met teameigenaar Lawrence Stroll in verband gebracht met de Britse renstal.

'Verstappen moet nadenken of hij wel naar Mercedes wil'

Vertrekt Wolff te zijner tijd inderdaad naar Aston Martin, dan zal dat volgens Rob Kamphues grote gevolgen hebben voor de verhoudingen van de constructeurs in de Formule 1. 'Als dat gebeurt, dan stort Mercedes in, want zo'n teammanager heb je nodig',  stelt de presentator, verwijzende naar de successen die Mercedes met Wolff heeft behaald. Het team werd al zes maal op rij wereldkampioen bij de constructeurs.

In de ogen van Doornbos sluit dit voor Max Verstappen mogelijk ook een deur. 'Verstappen zal dan moeten nadenken of hij naar Mercedes wil overstappen in 2022, want de kans is groot dat het team dan helemaal zo sterk niet meer zal zijn. Dat is ook de reden dat Hamilton nog niet heeft bijgetekend', denkt de oud-Minardi-coureur. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Besewa7909
29 Sep 2020 om 08:45

Google betaalt geleidelijk $ 27485 tot $ 29658 voor het maken van een kans op internet vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze actie gekomen en heb in mijn eerste maand $ 31547 verdiend met deze actie. Ik kan zeggen dat mijn leven volledig is verbeterd! Kijk eens naar wat ik doe .....

http://Selfcash5.com/

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws