Brawn: 'Mercedes zal inzien dat er fouten zijn gemaakt' Formule 1

Brawn: 'Mercedes zal inzien dat er fouten zijn gemaakt'

Door Harry Verolme 28 september 2020 | 18:40


Ross Brawn is ervan overtuigd dat Mercedes niet te veel in het negatieve zal blijven hangen. Hoewel Valtteri Bottas de race won, verloor het team de tweede plaats vanwege een dubbele penalty aan het adres van Lewis Hamilton. Brawn denkt dat Mercedes dit niet snel nog eens zal laten gebeuren.

Hamilton werd al vroeg in de Grand Prix van Rusland bestraft voor het incorrect uitvoeren van zijn proefstart. De zesvoudig wereldkampioen reed naar het eind van de pitstraat en deed het daar pas, wat niet mocht. 'Het team zal nu haar wonden likken en bedenken hoe zulke dingen in de toekomst voorkomen kunnen worden. Dat weet ik zeker, want mijn tijd bij het team. Ze zullen inzien dat er fouten zijn gemaakt', schrijft Brawn in zijn column.

In de ogen van de sportief directeur van de Formule 1 zullen zij de straf niet zien als een manier van de FIA om de races spannender te maken. 'Het is te makkelijk om dat te denken. Maar ongeluk en fouten overkomen je nu eenmaal. Het is de manier waarop je daarmee omgaat wat het verschil maakt. Er is altijd iets dat je anders had kunnen doen, of dat je kunt leren.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws