'Hamilton en Sainz hadden hun huiswerk niet voldoende gedaan' Formule 1

'Hamilton en Sainz hadden hun huiswerk niet voldoende gedaan'

Door Harry Verolme 28 september 2020 | 20:06


In de Grand Prix van Rusland kwamen een aantal opmerkelijke momenten voorbij, waaronder de tijdstraf van Lewis Hamilton alsmede de crash van Carlos Sainz. Beide voorvallen hadden voorkomen kunnen worden met een beetje meer voorbereiding, zo schrijft Caitlin Wood.

Wood, een deelnemer aan het W Series-kampioenschap, schrijft dit in haar column voor The Race. 'Bezoek je een circuit voor de eerste maal, dan let je heel goed op alle details. Het is een stimulerende ervaring in dat geval. Maar als je al talloze keren op hetzelfde circuit bent geweest, is het makkelijk om dat proces voor lief te nemen. Het is niet ongebruikelijk dat er met een half oor wordt geluisterd tijdens zulke meetings', aldus Wood.

'Natuurlijk kan ik niet zeggen of dat ook het geval was bij Hamilton en zijn engineers, maar aangezien ze al zeven keer op dit circuit zijn geweest en tien races in 13 weken hebben verreden, is het niet ondenkbaar dat er wat foutjes in zijn geslopen. En dat is vervelend, want deze sport is onvergeeflijk', schrijft Wood. Hamilton kreeg al vroeg in de race een tijdstraf van tien seconden voor het incorrect uitvoeren van zijn proefstart.

Voorbereiding Sainz liet aan zich te wensen over

Wood stipt aan dat de situatie in het geval van Sainz wat duidelijker was. 'Hij en zijn engineers hadden tijdens de track walk beter op moeten letten hoe scherp die chicane daar eigenlijk wel niet was', vindt de Australische coureur, refererend naar het ongeluk dat de Spanjaard kende aan het begin van de race.

'Het was zichtbaar dat Sainz en zijn team dat niet hadden gedaan, want hij reed veel te snel door dat gedeelte van de baan en schatte de knik totaal verkeerd in. Uiteindelijk komt het allemaal neer op voorbereiding. Had hij dat beter gedaan, dan had hij de race best uit kunnen rijden.' (Foto: Mercedes AMG F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws