Roberts: 'Dorilton Capital is hier om titels te winnen' Formule 1

Roberts: 'Dorilton Capital is hier om titels te winnen'

Door Christian Moerman 30 september 2020 | 13:40


Williams-teambaas Simon Roberts heeft aangegeven dat Dorilton Capital zeer ambitieus is. Het Amerikaanse investeringsconcern, dat enige tijd geleden de Williams-familie uitkocht uit het illustere Formule 1-team, wil op termijn meedoen voor de wereldtitel.

'Ze zijn nieuw in deze sport dus we hebben veel tijd doorgebracht samen om ze op de hoogte te brengen van hoe het allemaal in elkaar zit en op wat voor details ze moeten letten', laat Roberts weten tegenover RaceFans. Hij zit met de nieuwe partners duidelijk nog in de opstartfase.

Maar nu al schemert het door dat Dorilton Capital van wanten weet: 'De Dorilton-mensen zijn bijzonder sterk in de samenwerking. Het zijn oprechte en vriendelijke mensen die slim zijn en overal voor open staan.' Roberts kijkt tevreden naar de samenwerking tot dusver.

Dorilton Capital wil titels

Dorilton Capital heeft al aangegeven te willen vechten voor titels op termijn. Roberts: 'Die ambitie is zeker geen illusie. Ze willen niet alleen maar lol trappen in de sport. Ze willen races winnen en uiteindelijk meedoen voor wereldkampioenschappen', weet de Brit.

Op korte termijn gaat dit niet lukken verwacht de Williams-man: 'Omdat die situatie eerst anders is zal het even duren voordat wij op hetzelfde niveau zitten als de topteams. Zij hebben vanwege de grote investeringen die recentelijk gedaan zijn nou eenmaal een voordeel.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws