McLaren: 'Alleen zo houden we de strijd om P3 gaande' Formule 1

McLaren: 'Alleen zo houden we de strijd om P3 gaande'

Door Christian Moerman 30 september 2020 | 13:48


Andreas Seidl gelooft dat McLaren een inhaalslag te slaan heeft om Racing Point bij te houden. De Britse renstal wist als vierde over de eindstreep te komen in Sochi, McLaren scoorde met geen van beide auto's punten. McLaren moet blijven ontwikkelne, benadrukt Seidl.

'De Racing Points zijn duidelijk de snelste auto in ons onderlinge gevecht', aldus Seidl, die zijn perspectief geeft tegenover Formel1. 'Nu is het aan ons om ook weer stappen te zetten met de ontwikkeling van onze bolide. Alleen zo houden we de strijd gaande.'

McLaren strijdt in een dichtbevolkt middenveld om P3 in het kampioenschap. Renault, McLaren en Racing Point zitten qua prestaties zeer dichtbij elkaar, iets wat ook in de constructeurspunten terug te zien is. Zo staat McLaren op 106 punten, op de voet gevolgd door Racing Point (103 punten) en Renault (99 punten).

Koud weekend in Duitsland

De eerstvolgende Grand Prix die op de kalender staat, zal verreden worden op de Nürburgring. De teams maken zich op voor een relatief koud weekend, na een lang zomers seizoen. Seidl maakt zich niet druk: 'Voor ons heeft wind meer invloed dan temperatuur.'

'Het hangt uiteindelijk echter altijd af van de bandenkeuze en hoe makkelijk je die banden kan laten werken', besluit de Duitser, die met het team uit Woking grote stappen gezet heeft in de afgelopen periode. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws