Doornbos: 'Als je je teamgenoot op 1,2 seconden zet, kan die beter thuisblijven' Formule 1

Doornbos: 'Als je je teamgenoot op 1,2 seconden zet, kan die beter thuisblijven'

Door David Boorsma 30 september 2020 | 13:57


Voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos vindt dat Max Verstappen boven zijn materiaal uitstijgt. De Nederlander werd er door Motorsport naar gevraagd en zegt dat dat iets is wat wel vaker bij de Red Bull Racing-coureur te zien is. Verstappen werd tweede in de Grand Prix van Rusland en wist de twee Mercedessen te splitsen.

'Hij zit wel in een dusdanige positie dat hij altijd een compromis moet sluiten', vertelt Doornbos. 'Mercedes heeft het vermogen, de neerwaartse druk en de grip,  Red Bull mist dat af en toe. Daardoor moet je soms met minder neerwaartse druk rijden zodat je iets sneller bent op de rechte stukken. Maar dan kom je natuurlijk weer te kort in de bochten.'

Doornbos: 'Verstappen stijgt boven zichzelf uit'

Verstappen stijgt in die zin boven zichzelf uit, merkt Doornbos op. 'Als je dan ook nog je teamgenoot op 1,2 seconden aan zijn broek geeft, dan kan die beter thuisblijven denk ik.' Alexander Albon, die tiende werd in de Grand Prix van Rusland, was in de race op zondag nog ruim een seconde langzamer dan Verstappen in zijn snelste ronde. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws