Hamilton: 'Mogen de FIA geen enkel motief meer geven om te straffen' Formule 1

Hamilton: 'Mogen de FIA geen enkel motief meer geven om te straffen'

Door David Boorsma 30 september 2020 | 17:02


Lewis Hamilton zegt dat hij samen met Mercedes ervoor moet zorgen dat de Formule 1-stewards niet 'zelfs maar het kleinste motief' hebben om hen te bestraffen. De Brit kreeg tijdens de Grand Prix van Rusland een tien seconden tijdstraf, nadat hij op de verkeerde plek een proefstart maakte tijdens de opwarmronde. Hamilton noemde de penalty 'belachelijk'.

'Ik denk dat we het boek met de regels moeten doornemen en moeten onderstrepen waar ze regels voor kunnen bedenken', zegt de zesvoudig wereldkampioen tegenover Autosport. 'Regels waar nog nooit eerder sancties op zijn gelegd. We zullen proberen om erachter te komen wat ze (de FIA, red.) allemaal hebben en ervoor zorgen dat we veilig te werk gaan.'

Hamilton denkt dat er nog niet eerder een straf is uitgedeeld voor een soortgelijk incident als dat in Sochi. 'We zullen gewoon hard door moeten werken', vertelt hij. 'We hebben ook al seizoenen meegemaakt zonder straffen, dus ik zorg er nu gewoon voor dat ze geen reden meer hebben om iets te kunnen doen.'

Hamilton: 'Ze probeerde me te stoppen'

De Mercedes-coureur zei na de race dat 'ze hem probeerden te stoppen', maar nam die uitspraak later weer terug. Ondanks de tijdstraf in Sochi wist Hamilton toch nog als derde over de finish te komen. Zijn voorsprong op Valtteri Bottas is dus niet echt in gevaar gekomen.

Wel moet de Brit nog minimaal twee weken langer wachten om het record van 91 Formule 1-overwinningen van Michael Schumacher te evenaren. In de Grand Prix van de Eifel krijgt Hamilton weer een kans. (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
1 Oct 2020 om 09:31

Ja LEWIS HOU JE NOU AAN DE REGELS,DAN BEN HET SNELST WERELDKAMPIOEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws