Gasly weet niet of hij in dienst van Verstappen wil rijden: 'Niet eens over nagedacht' Formule 1

Gasly weet niet of hij in dienst van Verstappen wil rijden: 'Niet eens over nagedacht'

Door Christian Moerman 01 oktober 2020 | 16:57


Pierre Gasly weet nog niet of hij een terugkeer naar Red Bull Racing zou zien zitten. Hoewel hij verwacht dat een tweede poging bij het moederteam van AlphaTauri beter af zou lopen voor hem, twijfelt hij aan of dat een goede stap voor hem is. Ook heeft hij het kortstondig over het feit dat hij in Rusland boven Alexander Albon wist te eindigen.

'Ik zou echter natuurlijk graag voor die podia willen vechten en ik geloof dat de Red Bull aanzienlijk beter is (dan de AlphaTauri, red.). Waar ik de voorkeur aan geef, weet ik alleen nog niet', merkt de Fransman op wanneer hem gevraagd wordt of hij een terugkeer naar de Oostenrijkse renstal zou zien zitten.

De enkelvoudig Grand Prix-winnaar vervolgt via Motorsport-Total: 'Van allebei de kanten weten we nu wat wel en niet werkt. Beide partijen moeten het een en ander veranderen om een toekomstige samenwerking succesvol te maken. Ik denk dat het nu wel veel beter zou gaan, dat weet Red Bull ook.'

Ook wordt aan Gasly gevraagd of hij liever zijn positie als eerste coureur behoudt bij AlphaTauri. Wanneer hij naar Red Bull gaat zal hij namelijk ongetwijfeld in dienst rijden van Max Verstappen. 'Daar heb ik nog niet eens over nagedacht', zegt hij. 

'Maar één ding is voor mij duidelijk: als je wereldkampioen wil worden, moet je eerste coureur zijn. Dat is de primaire voorwaarde.' Voorlopig zou een serieuze titelstrijd bij Red Bull voor hem dus niet tot de opties behoren zo lang Verstappen daar nog zit.

Gasly verschalkt Albon

Op Sochi Autodrom wist Gasly boven Albon te eindigen, zoals wel vaker voorgekomen is dit jaar. 'Ik ben blij wanneer ik coureurs achter mij laat, het maakt niet uit wie dat is. Ik richt mij niet op Alex', benadrukt Gasly. 'Wat er met hem gebeurt, kan mij niets schelen, dat is namelijk mijn probleem ook niet.'

'Ik heb het afgelopen jaar waarschijnlijk zeventig punten gescoord met Toro Rosso en AlphaTauri, meer dan wie dan ook voor dit team. Sommige van die coureurs kregen de kans om het bij Red Bull te proberen en hebben daar slechter gescoord dan ik', concludeert Gasly. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws