'Dat moet voor Abiteboul als muziek in de oren geklonken hebben' Formule 1

'Dat moet voor Abiteboul als muziek in de oren geklonken hebben'

Door David Boorsma 01 oktober 2020 | 17:00


David Tremayne is van mening dat de nieuwe baas van Renault, Luca de Meo, wel eens het geheime wapen kan zijn in de heropleving van het Franse Formule 1-team. De Meo is volgens de Britse autosportjournalist niet alleen een racefan, maar ook een man die de waarde van de sport volledig begrijpt.

'In 2005 en 2006, toen Renault de wereldkampioenschappen als constructeur won, leken ze nooit echt het meeste te halen uit de publiciteitsgolf die volgde', schrijft Tremayne op de website van de Formule 1. 'Nu, met De Meo, hebben ze iemand die heel graag de racebetrokkenheid van Renault wil benadrukken.' Het Franse Formule 1-team zal in 2021 worden omgedoopt tot Alpine F1 Team.

Alpine verzorgde vroeger de wedstrijdprogramma's voor Renault en Tremayne is dan ook van mening dat deze terugkeer van de naam een 'zeer belangrijke' indicatie is van de waardering voor de historie van het team. 'De allereerste Formule 1-auto van Renault was eigenlijk een Alpine', verklaart de journalist. 'De A500 was de testbank voor wat uiteindelijk de Renault RS01 werd.'

'Dat moet voor Abiteboul als muziek in zijn oren zijn geweest'

De Meo heeft het plan om de autosport strategisch in het centrum van het bedrijfssysteem te plaatsen. 'Dat moet voor Cyril Abiteboul als muziek in de oren geklonken hebben', schijft Tremayne. 'Net als de opmerkingen dat hij een auto-man is die niet zomaar de betrokkenheid van Renault in de Formule 1 zou beëindigen.'

De Britse journalist noemt de naamswijziging van het team wel een even gewaagde zet als het aantrekken van Fernando Alonso. 'Maar De Meo ziet de populariteit en reputatie van de voormalig wereldkampioen als een belangrijk onderdeel van een grote toekomst', verklaart hij. 'Je kunt er zeker van zijn dat de Italiaan en de Spanjaard de voortdurende vooruitgang van Daniel Ricciardo zullen volgen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws