Sainz: 'We verwachten soortgelijke omstandigheden als vorig jaar in Duitsland' Formule 1

Sainz: 'We verwachten soortgelijke omstandigheden als vorig jaar in Duitsland'

Door David Boorsma 06 oktober 2020 | 15:38


Carlos Sainz verwacht soortgelijke omstandigheden tijdens de Grand Prix van de Eifel als die van de chaotische Duitse Grand Prix in 2019. Dat zegt de Spanjaard voorafgaand aan de race op de Nürburgring op de site van McLaren. Teamgenoot Lando Norris zegt hiernaast erg uit te kijken naar het Duitse circuit.

'Er staan nog veel punten op het spel en elke race telt voor beide kampioenschappen', zegt Sainz. 'Dus ik zal voluit gaan tot de laatste geblokte vlag van het jaar.' Sainz viel in Rusland uit in de eerste ronde en behaalde daardoor zijn tweede DNF van het seizoen. Teamgenoot Lando Norris wist niet verder te komen dan een vijftiende plek: er is dus nog wat goed te maken in Duitsland.

'We weten waar we moeten verbeteren voor Duitsland', zegt de Brit. 'Onze rivalen zitten ons op de hielen, maar we moeten ons gewoon op onszelf concentreren en zo goed mogelijk presteren op het circuit.' Beide coureurs hebben nog niet eerder een Formule 1-race verreden op de Nürburgring, maar kijken er erg naar uit.

Norris: 'Ik won de laatste keer dat ik daar racete'

De laatste keer dat de Formule 1 in Duitsland was, regende het tijdens de race. Dit resulteerde in een spectaculaire race die Max Verstappen uiteindelijk wist te winnen voor Red Bull Racing. 'We verwachten dat de omstandigheden vergelijkbaar zullen zijn met de race van vorig jaar in Duitsland', zegt Sainz. 'Ik kijk er naar uit wat we daar met deze auto's kunnen doen.'

'Het is geweldig om de Nürburgring dit jaar op de kalender te zien', vult Norris aan op zijn teamgenoot. 'Ik won de laatste keer dat ik daar racete, in moeilijke weersomstandigheden, dus ik hoop dat mijn eerdere ervaring zal helpen.' Norris kent het circuit uit zijn tijd in de Formule 3 en 4. (Foto: McLaren F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Vince78
7 Oct 2020 om 10:35

Nou dat was een prima race, in Duitsland. Met een geweldige winnaar.

Dus hopelijk krijgt Sainz gelijk.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws