Sainz bij met coureursvereniging: 'Wurz brengt alle twintig coureurs samen' Formule 1

Sainz bij met coureursvereniging: 'Wurz brengt alle twintig coureurs samen'

Door David Boorsma 08 oktober 2020 | 10:11


Carlos Sainz is blij met het werk van de Formule 1-coureursvereniging (GPDA). Dat zegt de Spanjaard in een interview met Motorsport-Total. De GPDA wordt voorgezeten door voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz. Romain Grosjean en Sebastian Vettel zijn de twee presidenten van de organisatie.

'De GPDA is een goede plek en wordt zeer goed gerund door Alex Wurz', vertelt Sainz. 'Hij doet het erg goed achter de schermen en brengt alle twintig coureurs samen.' De McLaren-coureur noemt dat een hele prestatie, omdat 'iedereen een verschillende levensstijl heeft'. Het is dus moeilijk om het gezelschap te organiseren.

'Onze twee presidenten, Romain en Sebastian, doen het ook erg goed', gaat Sainz verder. 'Dus ik ben tevreden. Zij hebben beide veel meer ervaring dan ik, dus ze hebben zeker het recht om in die rol op te treden.' De Spanjaard voelt zich zelf nog niet klaar voor een belangrijkere rol in de GPDA. 'Het voelt goed dat de meest ervaren jongens aan de top staan', vertelt hij.

Lange geschiedenis GPDA

De GPDA werd oorspronkelijk opgericht in 1961, omdat de coureurs meer zeggenschap wilden hebben, vooral op het gebied van veiligheid. In 1982 werd de organisatie opgeheven en pas weer tot leven gewekt in 1994, na twee tragische ongevallen in Imola, waarbij Roland Ratzenberger en Ayrton Senna het leven lieten. Sinds 1996 heeft de organisatie een officieel hoofdkantoor in Monaco.

De GPDA belichaamt ook symbolische eenheid. Zo organiseerde Wurz na het overlijden van Niki Lauda een nagedachtenis aan de Oostenrijker. Dit seizoen ondersteunt de organisatie de antiracismecampagne van de Formule 1 met T-shirts. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws