Horner flirt: 'Ik stuur Abiteboul nog altijd een kerstkaartje' Formule 1

Horner flirt: 'Ik stuur Abiteboul nog altijd een kerstkaartje'

Door Marnik Kok 09 oktober 2020 | 14:29


Nu Red Bull Racing een nieuwe motorleverancier nodig heeft vanaf 2022, probeert Christian Horner zijn opties open te houden. Zo ook bij Renault: de teambaas flirt met Renault-teambaas met Cyril Abiteboul, nu overstappen op de Franse krachtbron de meest logische stap lijkt.

'Ik stuur Cyril nog altijd een kerstkaartje', grapt de teambaas van Max Verstappen bij de persconferentie op de Nürburgring. Nu Mercedes is afgehaakt en geen motor wil leveren aan de Bulls, blijven volgens Horner alleen Renault en Ferrari over. 'Er gaat geen nieuwe leverancier komen, die staan echt niet te popelen om de Formule 1 te betreden', weet hij.

Nu Red Bull weinig opties heeft, wordt de sfeer tussen Abiteboul en Horner wat gemoedelijker. Het afnemen van de Renault-krachtbron is, ondanks de vechtscheiding tussen de Oostenrijkse renstal en de Franse motormaker, nog altijd de meest logische optie. 'Uiteindelijk willen we gewoon competitief zijn', benadrukt Horner.

Ferrari ook nog een optie

Naast Renault is de Ferrari-motor ook nog een serieuze optie voor Red Bull. De Italiaanse krachtbron is in 2020 niet zo sterk, maar in Maranello wordt hard gewerkt aan een nieuwe motor, die al op de testbank ligt voor het 2021-seizoen. 'We moeten onze tijd nemen, onderzoek doen en kijken wat de beste optie is', zegt Horner. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws