Shovlin: 'Red Bull ontwikkelt zich momenteel sneller dan wij' Formule 1

Shovlin: 'Red Bull ontwikkelt zich momenteel sneller dan wij'

Door Christian Moerman 16 oktober 2020 | 11:08


Andrew Shovlin is van mening dat gedurende het seizoen Red Bull Racing op ontwikkelingsgebied dominant is ten opzichte van zijn eigen team. Volgens Motorsport heeft hij laten weten dat ook hij een patroon ziet in de manier waarop Red Bull haar Formule 1-seizoenen afwerkt.

'Red Bull ontwikkelt zich momenteel sneller dan wij', merkt de Mercedes-topman op. Tussen de races door weten de Oostenrijkers geregeld met updates te komen die de coureurs aanzienlijk meer controle geven over de bolide. 'Dat merken we dit jaar, maar eigenlijk hebben we dit de voorgaande seizoenen ook elke keer meegemaakt.'

Red Bull begint jaarlijks echter slechter, benadrukt de Brit: 'Aan de seizoenstart verschijnen ze met een achterstand maar ik kan mij eigenlijk geen jaar herinneren waarin Red Bull ons niet bijgehaald heeft. Mocht Red Bull deze lijn doortrekken, dan gaan we een pittige slotfase in.'

'Dan zijn die overwinningen op zondag niet zo vanzelfsprekend meer', vreest Shovlin. Het gat tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton en Valtteri Bottas is op zondag echter groot genoeg voor de Mercedes-coureurs om met enig gemak de Nederlander achter zich te houden. Of Verstappen aan het eind van het jaar voor overwinningen kan gaan vechten, blijft nog maar de vraag.

Mercedes voelt kwalificatiemodus-verbod

Vanaf de Grand Prix van Italië schafte de FIA het gebruik van meerdere motorstanden tijdens de kwalificatie en de race af. Volgens Shovlin heeft het team uit Brackley hier wel degelijk last van: 'Sinds het kwalificatiemodus-verbod merk je dat Red Bull tijdens de kwalificatie ook aanzienlijk dichterbij zit.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

RaceDave
16 Oct 2020 om 20:57

ik dacht dat ze al gestopt waren met de ontwikkeling van hun wagen?

Brok5
16 Oct 2020 om 14:29

Zeggen ze altijd, uiteindelijk eindigen ze toch 1-2..

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws