Hamilton benadrukt: 'Ik heb het succes van Mercedes niet omgedraaid' Formule 1

Hamilton benadrukt: 'Ik heb het succes van Mercedes niet omgedraaid'

Door David Boorsma 16 oktober 2020 | 16:24


Lewis Hamilton benadrukt bij Motorsportweek dat niet alleen hij verantwoordelijk is voor het succes van Mercedes. De Brit is onderweg naar zijn zevende wereldtitel, waarvan hij er al vijf won met zijn huidige werkgever. De titel zou het record evenaren van F1-legende Michael Schumacher.

'Ik heb (het succes van, red.) Mercedes niet omgedraaid', vertelt de Brit. 'En Michael heeft het succes van Ferrari destijds niet omgedraaid. Hoeveel ik hem ook waardeer, hij was niet alleen. Er zijn zoveel mensen op de achtergrond.' Hamilton vertelt dat succes behaald wordt door samenwerking.

'Het ding met een coureur als Michael en ik is dat het onze taak is om een beetje het roer te zijn', zegt hij. 'Je hebt een enorme kracht achter je met de technologie, maar een computer zal je niet vertellen wat de perfecte auto is.' De zesvoudig wereldkampioen zegt dat er één ding is wat data niet kunnen nabootsen.

Hamilton: 'Het is onze taak om te inspireren'

'En dat is het gevoel', vertelt hij. 'Dus het is onze taak om het team in de goede richting te wijzen en door te gaan met het inspireren van de jongens met wie je werkt.' Hamilton zegt ongelooflijk trots te zijn op het feit dat hij zijn team kan motiveren. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws