'Om een komst van Hülkenberg te verwezenlijken is nederigheid van Marko nodig' Formule 1

'Om een komst van Hülkenberg te verwezenlijken is nederigheid van Marko nodig'

Door Christian Moerman 16 oktober 2020 | 17:21


Volgens de Italiaanse tak van Motorsport ziet Helmut Marko in Nico Hülkenberg de perfecte teamgenoot van Max Verstappen na 2020. Roberto Chinchero, die werkzaam is voor het autosportmedium, denkt dat wanneer Red Bull Racing talent van buitenaf aan gaat trekken, de Duitser op poleposition ligt voor het tweede stoeltje.

Chinchero meent meer te weten over waarom Marko in zijn zoektocht naar een tweede coureur bij de voormalig Force India-man uit zou komen. 'Hülkenberg en Marko hebben al jaren een uitstekende verstandhouding. Bovendien lijkt Hülkenberg de degelijkheid te hebben waar het team naar op zoek is.'

Met degelijkheid wordt gedoeld op het feit dat Red Bull niet op zoek is naar een coureur die Verstappen verslaan kan. Dat zijn er volgens de Italiaan immers maar weinig. Ze zijn op zoek naar iemand die consistent op één of twee tienden van de Nederlander af kan zitten en daarmee kan assisteren in de titelstrijd van het team uit Milton Keynes.

Marko enthousiast over Hülkenberg

Nadat Hülkenberg van P20 een P8 wist te maken in de Eifel was het dan ook Marko die hem de hemel in prees. Met name dat hij op de valreep in de RP20 stapte en zoveel uit de machine wist te halen in zo'n korte tijd verbaasde de Red Bull-adviseur.

'Het is een mogelijk scenario, het Hülkenberg-Red Bull-scenario', denkt Chinchero. 'Maar om het te verwezenlijken is nederigheid nodig van Marko.' Na vele jaren zal hij het juniorenteam opzij moeten zetten. Het juniorenprogramma van Red Bull is Marko's kindje en daarom zal het vooral voor hem lastig worden.

Het is bovendien geen makkelijke stap omdat het juniorenprogramma van Red Bull wel degelijk een flinke kostenpost is. Om de meest veelbelovende talenten naar de sport te halen, wordt er veel geld uitgegeven. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws