Racing Point: 'Voor ons is het een stap in de verkeerde richting' Formule 1

Racing Point: 'Voor ons is het een stap in de verkeerde richting'

Door Gino Haverkamp 16 oktober 2020 | 18:40


Andrew Green, technisch directeur van Racing Point, verwacht dat auto's in 2021 over minder downforce beschikken dan dit jaar. Dat komt door nieuwe regelgeving van de FIA, die teams er toe verplichten het downforce-niveau met tien procent te verminderen in 2021 zodat de Pirelli-banden de bolides aankunnen.

Volgens Green kunnen de teams niet goed anticiperen op de nieuwe regelgeving omtrent downforce, omdat volgend jaar praktisch met de 2020-bolides gereden gaat worden. 'Voor ons is het een stap in de verkeerde richting', zegt hij tegen Motorsport.com'We moeten er nog dieper induiken. De bedoeling van de regelverandering is het terugbrengen van downforce om er zeker van te zijn we niet meer hebben dan dit jaar.'

Veel kan Racing Point, dat volgend jaar Aston Martin wordt, niet veranderen aan de auto om het gebrek aan downforce te compenseren. Dat komt omdat al vroeg wordt gefocust op de 2022-bolide, die door nieuwe regelgeving totaal anders wordt dan de andere wagens. 'Als we niet naar 2022 moesten kijken, hadden we (in 2021, red) terug kunnen gaan naar waar we nu staan. Ik zou er blij mee zijn als als we enigszins in de buurt van het huidige niveau kunnen komen.' (foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws