Plooij: 'Trappen 2021-seizoen af in Melbourne, geen testdagen' Formule 1

Plooij: 'Trappen 2021-seizoen af in Melbourne, geen testdagen'

Door Marnik Kok 16 oktober 2020 | 23:14


Jack Plooij heeft van de FOM (het Formula One Management, red.) gehoord dat seizoen 2021 afgetrapt zal worden in Australië. Ook weet de pitreporter dat de seizoensstart later zal zijn dan normaal en er geen testdagen zullen komen op Circuit de Barcelona-Catalunya.

'Ik heb nieuws over de kalender, 21 maart 2021 gaan we los in Melbourne. Daar gaan we beginnen', zegt Plooij aan tafel bij het F1 Café. De reden is volgens de medewerker van Ziggo Sport simpel te verklaren: 'Iemand van de FOM zei dat we daar wat goed te maken hebben.'

Het management van de Formule 1 mikt hiernaast ook op een 'volledig' seizoen van 22 races die binnenkort aangekondigd zullen worden. De kalender zal volgens de Ziggo Sport-medewerker geen ruimte overlaten voor de testdagen in Barcelona, waardoor teams en coureurs hun nieuwe aerodynamische veranderingen nauwelijks kunnen testen.

Journalist Chris Medland lijkt ondertussen te bevestigen dat het stratencircuit van Melbourne inderdaad de aftrap zal faciliteren. 'Hoewel Australië extreme maatregelen treft tegen het coronavirus, lijken de plannen voor de seizoensstart in het land nog steeds door te gaan', zegt hij middels The Race

Uitspraken Plooij en Medland staan haaks op geruchten

Hoewel Plooij en Medland vrij zeker zijn van hun bronnen bij de FOM, spreekt dit eerdere geruchten tegen. In de wandelgangen werd gesproken over een aftrap in Bahrein terwijl de Grand Prix van Australië pas in oktober zou worden verreden. Naar alle waarschijnlijkheid komt het management van de Formule 1 snel met een officiële conceptkalender. (Foto: Ziggo Sport)

Eerdere berichtgeving over F1-kalender 2021


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws