Doornbos luidt de noodklok over Albon: 'Verschrikkelijke situatie voor Red Bull' Formule 1

Doornbos luidt de noodklok over Albon: 'Verschrikkelijke situatie voor Red Bull'

Door Marnik Kok 16 oktober 2020 | 23:41


Alexander Albon is zijn credits bij Red Bull Racing kwijt na zijn boordradio op de Nürburgring, zo is Robert Doornbos van mening. In het F1 Café spreekt de oud-coureur wederom zijn ongenoegen uit over de wanprestaties van Albon.

'Een verschrikkelijke situatie voor Red Bull', is de pijnlijke conclusie van Doornbos, die samen met Giedo van der Garde en Jack Plooij het racevermogen van de Thaise Brit onder de loep neemt. De drie zijn eensgezind dat Max Verstappen er alleen voor staat: 'Het team loopt nu op één been.'

Nadat Albon posities verloor tijdens de Grand Prix van de Eifel, liet hij via de boordradio weten dat zijn concurrentie hem te hard aan het racen was. 'Als je zulke uitspraken doet in een race zijn de credits die je hebt opgebouwd met je podium zo weer verdwenen', weet Doornbos.

Van der Garde: 'Dan vlieg je er gewoon uit'

Ook van der Garde is niet te spreken over Albon. 'In mijn tijd had ik een clausule in mijn contract: als ik zó veel langzamer was dan mijn teamgenoot tijdens de kwalificatie, vlieg je er gewoon uit', zegt de oud-coureur. 'Ik denk dat hij wordt teruggezet naar AlphaTauri'. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws