Update | Veertig procent kans op regen op Portimão Formule 1

Update | Veertig procent kans op regen op Portimão

Door Gino Haverkamp 25 oktober 2020 | 11:35


komend weekend staat de Grand Prix van Portugal op de planning. De race zal worden verreden op het Autodromo Internacional do Algarve en het is de eerste keer dat het Formule 1-circus naar het circuit in Portimao afreist. De coureurs kunnen een droge vrijdag en zaterdag verwachten, maar op zondag is er kans op neerslag.

Dat meldt Weeronline in de 5-daagse prognose voor de Portugese stad. Voor de zondag, als er wordt geracet op het circuit, is er zo'n zestig procent kans op neerslag. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat er met 1,5 mm een zeer beperkte hoeveelheid neerslag wordt verwacht.

De kans dat het op vrijdag en zaterdag zal gaan regenen is aanzienlijk kleiner. Op beide dagen is de kans op regen vijf procent met op vrijdag 0,1mm en op zaterdag 0,0mm. De temperaturen liggen zo rond de twintig graden en het is op de vrijdag het warmst. Er bestaat dus een mogelijkheid dat de teams de race moeten starten op regenbanden. In dat geval maakt het niet uit op welke band er wordt gekwalificeerd.

Update 11.35 uur (25/10) | Veertig procent kans op regen op Portimão

De kans dat het 's zondag tijdens en rond de Grand Prix van Portugal gaat regenen wordt op zo'n veertig procent geschat, zo luidt de weersvoorspelling van WeerOnline zondagochtend. De vraag is vooral wanneer de neerslag gaat vallen.

De kans dat het gaat regen is aanzienlijk, maar de vraag is of het tijdens de wedstrijd al gaat druppelen. Daar lijkt de weerradar nog niet helemaal over uit. Verwacht wordt dat het om zes uur 's avonds gaat plensen, maar ook eerdere neerslag wordt niet uitgesloten. Als het gaat regenen, valt er zo'n 1,5 milimeter regen. (Foto: Racing Point F1)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
22 Oct 2020 om 16:06

Een algemene opmerking: Het jaar 2020 is op alle fronten een
mislukking.Eerst de CORANA verslaan,dan kunnen we weer bijkomen en
gaat alles weer gewoon draaien,maar we moleten wel geduld hebben!!!!!!!

B.Broers
22 Oct 2020 om 16:03

Een gezegde zegt: Het weer en vrouwen zijn niet te vertrouwen/

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws