'Move Mazepin zet mogelijk vertrek Russell bij Williams in gang' Formule 1

'Move Mazepin zet mogelijk vertrek Russell bij Williams in gang'

Door Joris Verwijst 17 oktober 2020 | 11:23


De Italiaanse tak van het doorgaans goed ingevoerde Motorsport.com komt deze week met opvallend nieuws omtrent George Russell. De jonge Engelsman zou zomaar eens bezig kunnen zijn aan zijn laatste maanden bij Williams

Dat heeft alles te maken met Nikita Mazepin en Sergio Perez. De Rus, op dit moment actief in de Formule 2, is op zoek naar een zitje in de Formule 1. In eerste instantie wilde hij naar Racing Point, maar Sebastian Vettel was hem voor. Vervolgens wilde Mazepin, met hulp van zijn zeer vermogende vader, aan de slag bij Haas F1. 

De deal tussen Haas en Mazepin lijkt steeds dichterbij te komen en dat betekent dat er voor Perez opnieuw een optie weg valt. De Mexicaan moest het veld ruimen voor Vettel en zoekt sindsdien naar een nieuw zitje. Haas viel dus al weg en nu lijkt Williams het enige overgebleven team te zijn voor Perez. 

Daar staan Russell en Nicholas Latifi echter onder contract. Latifi neemt relatief veel sponsorgeld mee én heeft een zeer vermogende vader. Dat zou volgens Motorsport.com betekenen dat Russell op de wipstoel zit. In de komende weken moet duidelijk worden hoe de toekomst van de betrokkenen eruit gaat zien. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws