Sportief directeur Ferrari looft Binotto: 'Het lijkt op een trend' Formule 1

Sportief directeur Ferrari looft Binotto: 'Het lijkt op een trend'

Door Joris Verwijst 17 oktober 2020 | 11:45


Het succes van het juniorprogramma van Ferrari komt grotendeels door Mattia Binotto. Dat stelt Laurent Mekies, sportief directeur van Ferrari. Binotto steekt volgens Mekies 'veel tijd en energie in het juniorprogramma'. 

'De academie presteert dit jaar erg goed. De jongens doen het fantastisch door in zo’n moeilijk kampioenschap als de Formule 2 te domineren. En ze hebben vorig jaar al de Formule 3 naar hun hand gezet. Het lijkt op een trend', stelt Mekies, waarbij hij doelt op onder meer Robert Schwartzman, Callum Ilott en Mick Schumacher.

Met name de korte lijnen tussen de junioren enerzijds en het team anderzijds is volgens Mekies reden tot succes. 'De meeste junioren wonen zo’n beetje in de fabriek in Maranello. We zijn er heilig van overtuigd dat de volgende generatie snelle coureurs diegene zijn die samen met het team en de ingenieurs dezelfde lucht in- en uitademen. Ze leven samen en leren al erg vroeg van alles, we proberen ze zoveel mogelijk te integreren.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws