'Ferrari zit Red Bull in de weg en wil geen bevriezing van de motoren' Formule 1

'Ferrari zit Red Bull in de weg en wil geen bevriezing van de motoren'

Door Rick Pasker 17 oktober 2020 | 16:52


Ferrari zou niet in willen stemmen met het bevriezen van de motoren tussen 2022 en 2025, zo weet de Italiaanse tak van Motorsport.com te melden. Dit zou voor Red Bull slecht nieuws betekenen, aangezien ze graag de Honda-motoren over willen nemen van de Japanners. Daarvoor zou het nodig zijn om de ontwikkeling van de motoren stil te leggen.

Het doel van de Oostenrijkse renstal is voornamelijk om het niveau gelijk te kunnen trekken en ze meer tijd te geven om de Honda-motoren te bestuderen. Bij de Scuderia denken ze daar anders over: De Italianen zijn van mening dat de motoren verbeterd moeten kunnen worden door zich te richten op innovatie, waardoor de sport interessanter wordt voor nieuwe fabrikanten.

Ferrari sprong al in de bres tijdens coronacrisis

Daarnaast lijkt Ferrari weinig trek te hebben in nog een tegemoetkoming. Tijdens de coronacrisis is de renstal uit Maranello al een flink aantal van de teams tegemoet gekomen door kosten te beperken en teams te redden die in economische nood waren geraakt door de lockdown. Het verzoek van Red Bull wordt hen teveel.

Daarmee lijkt een overname van de Honda-motoren vrijwel onmogelijk voor Helmut Marko. Daardoor blijven er voor Red Bull nog een paar opties over. Mercedes heeft al afgezegd, en dus zal Marko zijn vizier moeten richten op de motoren van Renault of Ferrari. Vermoedelijk wordt er in Portimão gesproken over de kwestie. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Stratus
18 Oct 2020 om 10:33

Dat Ferrari tegen het bevriezen van het door ontwikkelen van de motoren is lijkt mij heel logisch.
De Ferrari motoren liggen mijlen ver achter op Mercedes en Honda, en zal dus continue verbeterd moeten worden om nig enigzins in het spoor te blijven.
RBR zal een andere modus moeten vinden.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws