Wolff hekelt kritiek op Hamilton: 'Het is niet eerlijk' Formule 1

Wolff hekelt kritiek op Hamilton: 'Het is niet eerlijk'

Door Maurits Kappetijn 18 oktober 2020 | 12:18


Afgelopen raceweekend evenaarde Lewis Hamilton Michael Schumachers record van 91 overwinningen. Die prestatie is een nieuwe mijlpaal in Hamiltons glansrijke carrière, maar hoe goed is de Brit nu eigenlijk? De meningen over die vraag zijn verdeeld. Toto Wolff hekelt die terughoudendheid en prijst zijn routinier de hemel in.

Het is lastig om te bepalen hoe goed Hamilton is in vergelijking met coureurs van vroeger. Auto's waren anders, er werd op een andere manier geracet en bovendien zijn er altijd veel verschillen geweest tussen de teams. Zo is Mercedes vanaf 2014 erg dominant in de Formule 1. Veel kenners zetten Hamilton daarom niet altijd direct op nummer één.

Wolff wijst naar carrièrekeuzes als succesfactor Hamilton

'Ik lees dat vaak en vind dat echt oneerlijk', zegt Wolff, als hem gevraagd wordt naar de kritiek op de Mercedes-coureur. De teambaas denkt dat Hamilton wel degelijk tot de beste coureurs aller tijden behoort. 'Races en kampioenschappen winnen moet je opeisen, dat is niet zomaar gebeurd. Je moet jezelf omhoog knokken, bij het beste team komen en daarna ook nog slagen.'

Wolff wijst vooral naar het carrièrepad dat Hamilton koos. 'Veel coureurs met veel talent kiezen voor het verkeerde team, of nemen andere verkeerde beslissingen', aldus de Oostenrijker in gesprek met Autosport'Zo heeft Lewis zich in 2013 bij ons aangesloten, een beslissing die later goud waard bleek. Alle coureurs die roepen dat Lewis zo goed presteert omdat hij in een Mercedes zit, moeten bij zichzelf te raden gaan waarom zij niet in een Mercedes zitten.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Brok5
18 Oct 2020 om 15:28

Kampioen worden is makkelijker in een winnende auto, simpel rekenwerk.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws