Sainz: 'Marko bij Red Bull niet zo begripvol en behulpzaam als mijn vader' Formule 1

Sainz: 'Marko bij Red Bull niet zo begripvol en behulpzaam als mijn vader'

Door Maurits Kappetijn 18 oktober 2020 | 14:04


Carlos Sainz heeft in zijn aanloop naar zijn Formule 1-carrière veel steun gehad van zijn gelijknamige vader, die daarnaast ook nog een succesvol rallycoureur is. Sainz Jr. prijst zijn vaders toewijding en vergelijkt zijn inzet met die van Helmut Marko van Red Bull Racing.

Carlos Sainz Senior, de vader van Formule 1-coureur Carlos Sainz Junior, won dit weekend de prestigieuze Prinses van Asturias prijs in Madrid. Zodoende waren vader en zoon aanwezig bij de uitreiking, waar de twee bevraagd werden over hun band. Sainz vertelt dat hij nog altijd opkijkt tegen zijn vader.

Sainz kijkt nog altijd op tegen vader

'Wat hij op 58-jarige leeftijd nog bereikt, dat is niet normaal', vertelt de McLaren-coureur aan Marca. 'Hoe hij zichzelf fit houd en welke successen hij nog boekt, is ongelooflijk (Sainz Sr. reed dit jaar nog mee in de Dakar, red.). Ik leer nog elke dag van hem en ik krijg veel tips. We bellen dagelijks en hij begeleidt me goed. Dat is iets waar ik meer dan blij mee ben.'

Dat zijn vader erg belangrijk voor hem was, ervoer Sainz toen hij bij Red Bull terecht kwam. Al op jonge leeftijd kreeg hij te maken met de bikkelharde Helmut Marko, die de lat hoog legde voor de toen piepjonge Spanjaard. 'Red Bull stelde hele hoge eisen en de consequenties van falen waren niet mals. Het was winnen of eruitgegooid worden. Mijn vader was niet zo, hij was altijd begripvol en begeleidde mij perfect. Dat is anders als je het vergelijkt met Marko.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws