Stewart: 'Ik zie Vettel liever met pensioen gaan en wat anders doen' Formule 1

Stewart: 'Ik zie Vettel liever met pensioen gaan en wat anders doen'

Door Marnik Kok 18 oktober 2020 | 16:42


Jackie Stewart staat niet helemaal achter de keuze dat Sebastian Vettel door blijft racen in de Formule 1. De oud-coureur had liever gezien dat de viervoudig wereldkampioen zijn carrière beëindigt en aan de slag gaat als ambassadeur van de sport. 

'Vettel heeft een fantastische carrière gehad in de autosport, maar ik zie hem nu liever met pensioen gaan en wat anders doen', verklaart de 81-jarige Brit bij La Gazzetta Dello Sport. Er zijn volgens Stewart namelijk genoeg andere belangrijke functies naast coureur zijn. 'Hij moet doen wat ik doe, evenementen langsgaan en netwerken met grote bedrijven.'

De taak als ambassadeur van de Formule 1 is volgens Stewart dan ook weggelegd voor Vettel. 'Hij hoort gewoon zo'n taak op zich te nemen', benadrukt hij. Aan een pensioen denkt de Duitser echter nog niet: Vettel zal in 2021 overstappen naar Aston Martin F1 Team, het huidige Racing Point.

Stewart niet negatief over prestaties Vettel

Volgens Stewart zijn de woorden over Vettel niet bedoeld als kritiek op zijn racekunsten. Uiteindelijk ligt de keuze bij de coureur zelf: 'Ik begrijp aan de andere kant ook wel dat hij niet wil stoppen. Als hij door wil racen dan is de liefde voor de sport zijn voornaamste reden', weet hij. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws