Albers over 'inconsequente' Masi: 'Hij heeft een doorslaggevende rol gespeeld' Formule 1
Formule 1

Albers over 'inconsequente' Masi: 'Hij heeft een doorslaggevende rol gespeeld'

Albers over 'inconsequente' Masi: 'Hij heeft een doorslaggevende rol gespeeld'

Christijan Albers neemt wedstrijdleider Michael Masi onder de loep na zijn wisselvallige prestaties gedurende het 2021-seizoen. De Australiër ligt de laatste tijd onder vuur en nu is ook Albers kritisch op de werkwijze van de scheidsrechter van de Formule 1. De voormalig Formule 1-coureur snapt heel goed dat Mercedes klaar is met de beslissingen van Masi.

'De hele discussie gaat niet om wie er wel of geen wereldkampioen is geworden. Het gaat om de onregelmatigheid die we het hele voorbije Formule 1-seizoen hebben gezien, als het gaat om straffen en andere beslissingen van de wedstrijdleiding', trapt Albers zijn column in de Telegraaf af. Volgens de 42-jarige Nederlander zorgt dit ook voor de irritatie en de verwarring die nu heerst binnen de Formule 1.

Masi maakt inconsequente beslissingen

Volgens de voormalig coureur van onder andere Minardi, maakt Masi tijdens sommige races een nogal wat onzekere indruk. 'Ik vond hem af en toe ook warrige beslissingen nemen, maar nu ligt de nadruk vooral op die laatste ronde in Abu Dhabi. Hij heeft daar een doorslaggevende rol in gespeeld en dat wil je niet. Je wilt dat het kampioenschap op een mooie en eerlijke manier wordt beslist.'

Tijdens de laatste race in Abu Dhabi reed Lewis Hamilton lange tijd aan de leiding. Een safety car tijdens de slotfase van de race zorgde ervoor dat het een spektakel stuk werd. Max Verstappen kon een pitstop maken en kreeg versere banden onder zijn auto. Hamilton daarentegen bleef buiten om zijn positie vast te houden. Tussen Verstappen en Hamilton reden nog wel auto's die op een ronde achterstand waren gezet, maar Masi besloot om deze tussen de twee uit te halen. De Nederlandse Red Bull-coureur kon daardoor vlak voor de herstart van de race aansluiten bij Hamilton en kroonde zich daarna tot wereldkampioen.

Masi: 'In mijn ogen heeft Masi een fout gemaakt'

'In mijn ogen heeft Masi een fout gemaakt door alleen de vijf auto's die tussen Verstappen en Hamilton reden in te laten halen. Je kan natuurlijk zeggen: het gaat om het kampioenschap, maar consequent is het niet.' Ook Mercedes vond de actie van de Australische wedstrijdleider niet consequent en stapte naar de FIA om een protest in te dienen. Het protest werd snel van tafel geveegd, maar Mercedes dacht er nog wel aan om in hoger beroep te gaan. Toch besloot de Duitse renstal om het hoger beroep te laten vallen. Wel zei teambaas Toto Wolff tijdens de virtuele persconferentie dat er gekeken moet worden naar de beslissingen van de wedstrijdleider.

Albers vindt dat niet alleen de laatste ronde in Abu Dhabi onderzocht moet worden, maar ook het optreden van de wedstrijdleider tijdens eerdere races van het seizoen. 'Was het niet Red Bull-teambaas Christian Horner die na de voorlaatste race in Jeddah nog zat te mekkeren en forse kritiek uitte op Masi?' Albers gaat verder over de stilte rondom Hamilton. De Brit heeft na zijn verlies niets meer van zich laten horen. 'Het verbaast me niet zo. Hij is over dat soort zaken niet zo'n prater. Ervan uitgaande dat hij doorgaat is het wel interessant om naar Hamilton te kijken. Er staat druk op de ketel en hij moet het opnemen tegen George Russell', eindigt Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws