Albon geïnspireerd door mentale kracht Verstappen: 'Hij denkt niet aan de gevolgen' Formule 1
Formule 1

Albon geïnspireerd door mentale kracht Verstappen: 'Hij denkt niet aan de gevolgen'

Albon geïnspireerd door mentale kracht Verstappen: 'Hij denkt niet aan de gevolgen'

Alexander Albon vertelt dat hij de mentale kracht van Max Verstappen zeer bewondert. Tijdens het titelgevecht liet de Nederlander zich door niets en niemand tegenhouden. Albon functioneerde tijdens 2021 als test- en reservecoureur van Red Bull Racing en kon van dichtbij zien hoe Verstappen met de druk omging.

'Ik was verrast door zijn vermogen om zich geen zorgen te maken. Mentaal is hij ongelofelijk', vertelt Albon geciteerd door Formel1.de. De Thai kon van dichtbij meemaken hoe sterk Verstappen mentaal is. Hij was in 2019 en 2020 namelijk de teamgenoot van de Limburger. 'Hij bestuurt gewoon de auto en denkt niet aan de gevolgen of iets dat aan de hand is.'

Albon: 'Het is niet makkelijk om in de schijnwerpers te staan'

'Zijn mentale kracht inspireert me', vertelt Albon, die in 2021 werd vervangen als tweede coureur bij Red Bull door Sergio Pérez. 'Als Max achter Lewis zou eindigen, zou hij zeggen: 'Oké laat maar'. Als hij een race zou leiden zou hij ook zeggen: 'Oké het zal wel.' Verstappens mentale kracht was vooral terug te zien tijdens verschillende persmomenten en interviews. Nadat de 24-jarige Red Bull-coureur in Monza van de baan vloog samen met Hamilton, werd Verstappen als zondebok aangewezen. Hij liet al snel blijken dat het hem niets kon schelen en was er zelf van overtuigd dat het gewoon een incident was.

'Ik bewonder dat, want het is niet makkelijk om in de schijnwerpers te staan zoals hij', vertelt de 25-jarige Albon. Verstappen had die mentale kracht uiteindelijk echt nodig om het titelgevecht te winnen. Hoewel de Nederlander het kampioenschap op een controversiële manier won dankzij beslissingen van de wedstrijdleiding, vindt Albon dat de enkelvoudig wereldkampioen zijn titel ook echt verdiende.

Albon vindt dat Verstappen de titel verdiende

'Natuurlijk begrijp ik beide kanten', vertelt de Brits Thaise coureur, die verwijst naar het protest van Mercedes na afloop van de race in Abu Dhabi. Toch vindt de coureur die in 2022 voor Williams zal racen dat Verstappen ook veel pech heeft gehad. 'Als ik kijk naar Silverstone, Hongarije, Jeddah of zelfs de eerste ronde in Abu Dhabi, heb ik de indruk dat er veel beslissingen tegen hem zijn genomen. Red Bull verdiende het om wereldkampioen te worden', eindigt Albon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws