Albon gemotiveerd voor 2022 bij Williams: 'Ik ben Red Bull enorm dankbaar' Formule 1
Formule 1

Albon gemotiveerd voor 2022 bij Williams: 'Ik ben Red Bull enorm dankbaar'

Albon gemotiveerd voor 2022 bij Williams: 'Ik ben Red Bull enorm dankbaar'

Alexander Albon zal volgend seizoen weer terugkeren in de Formule 1 nadat hij een jaar afwezig is geweest. De 25-jarige coureur reed eerder al voor Toro Rosso en promoveerde daarna naar Red Bull Racing. Door tegenvallende resultaten werd Albon gedegradeerd tot reservecoureur. Albon heeft zin in zijn nieuwe uitdaging bij Williams.

Tijdens zijn jaar afwezigheid was Albon vooral bezig met het racen in de simulator om data te verzamelen voor Red Bull. De Britse Thai hielp daarnaast ook Sergio Pérez met het aanpassen aan de werksfeer bij Red Bull. Nu zal Albon Red Bull verlaten en bij Williams de teamgenoot worden van Nicholas Latifi. 'Ik ben erg opgewonden om in 2022 weer in een Formule 1-stoeltje te gaan zitten', vertelt Albon geciteerd door het Franse F1Only.

Albon: 'Nooit zeker of je terug zal keren'

Albon was een tijdje onzeker over zijn Formule 1-toekomst. 'Als je een jaar afwezig bent van de Formule 1 is het nooit zeker of je terug zal keren', zegt de 25-jarige coureur. 'Ik ben Red Bull enorm dankbaar en Williams natuurlijk ook dat zij in mij geloven en deze kans bieden.' Williams is op dit moment bezig met een terugkeer naar de bovenste regionen van het klassement. Het team was lange tijd het langzaamste van de grid, maar lijkt sinds dit jaar de weg omhoog te hebben gevonden. Het team van Williams werd dit jaar achtste.

Albon kan genieten van de ontwikkeling die Williams nu doormaakt en hoopt dat hij ook zijn steentje kan bijdragen. 'Het is geweldig om de vooruitgang van dit team te zien en ik hoop dat ik in 2022 ook hierbij kan helpen. Het is een absolute eer om lid te zijn van een team met zo'n geschiedenis. Door mijn jaar aan de zijlijn ben ik gemotiveerder dan ooit en ik kan niet wachten om te beginnen.' Tijdens zijn laatste Formule 1-seizoen in 2020 eindigde Albon als zevende met 105 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws