Albon over de ins en outs van Interlagos: 'Je krijgt geen rust op dit circuit' Formule 1
Formule 1

Albon over de ins en outs van Interlagos: 'Je krijgt geen rust op dit circuit'

Albon over de ins en outs van Interlagos: 'Je krijgt geen rust op dit circuit'

In 2019 was de laatste keer dat er op Interlagos werd geracet door de Formule 1. Max Verstappen won toen de race en Pierre Gasly en Carlos Sainz claimden hun allereerste podiumplek uit hun carrière. Wat vooral blijft hangen is dat voormalig Red Bull Racing-coureur Alexander Albon toen op de derde positie reed, maar werd aangetikt door Lewis Hamilton. Albon spinde en verloor de derde positie. Albon racet nu zelf niet in Brazilië maar vertelt wel de ins en outs van het circuit.

'Het weer is erg onvoorspelbaar', zegt Albon op de site van Red Bull Racing. 'Maar het circuit is geweldig om op te racen en kan zorgen voor leuke gevechten.' Interlagos is een van de weinige circuits die tegen de klok ingaat. 'Doordat het tegen de klok ingaat is het best zwaar voor je lichaam. Je nek heeft er vooral last van. Je bent zo gewend om met de klok mee te gaan dat het zwaarder wordt. Het is nog een klein circuit ook dus er is ook niet veel tijd om te rusten.'

Albon: 'Het is een gave opeenvolging van bochten'

Zodra de lichten uit gaan, mogen de racers natuurlijk van start. De reserve coureur van Red Bull Racing vertelt dat de eerste bocht geweldig is om in te halen. 'Je kan via de buitenkant, maar ook via de binnenkant.' Albon zei al dat je geen rust krijgt op het circuit want je kan meteen door naar bocht twee en drie. Dit zijn makkelijke bochten om te nemen, maar daarna volgt een lang recht stuk. Albon vertelt dat het een goede bocht is om iemand in te halen.

Na bocht vier komt het snelle hectische gedeelte. 'Als je de heuvel opgaat zie je eventjes niks. Je komt in de bocht en daarna verdwijnt hij gewoon. Het is heel cool en het is een gave opvolging van bochten. Het lijkt een beetje op Eau Rouge, maar dan de Braziliaanse versie.' Dan gaat Albon door over bocht acht en negen. 'Je hebt hier genoeg keuze als coureur. Je kan hier gewoon prima je eigen lijn pakken die bij jouw rijstijl past.'

Bocht twaalf het belangrijkste

Dan komen we bij bocht tien aan. In deze bocht werd de Brits-Thaise coureur aangetikt door Hamilton. 'Het is niet geweldig om daar in te halen,' grapt Albon. 'Het is een verraderlijke bocht, zelfs wanneer je alleen bent. Je kan zomaar je banden blokkeren.' Dan zegt de 25-jarige coureur wat over bocht twaalf. 'Dit is de belangrijkste bocht. Je kan hier veel tijd verliezen. Je banden hebben geen rust gehad en zijn heet. Je exit kan daardoor moeilijk worden en daarom is het een belangrijk bocht.' Albon is een fan van Interlagos en geeft het circuit een negen van de tien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws