Alesi over strijd tussen Hamilton en Verstappen: 'Eén van de mooiste seizoenen ooit' Formule 1
Formule 1

Alesi over strijd tussen Hamilton en Verstappen: 'Eén van de mooiste seizoenen ooit'

Alesi over strijd tussen Hamilton en Verstappen: 'Eén van de mooiste seizoenen ooit'

Jean Alesi, voormalig Ferrari-coureur, werd woensdag opgepakt vanwege het gooien van vuurwerk en brandstichting, maar beleefde wel een mooie avond waar hij kon praten over de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Ook gaat de Fransman verder in op de kansen voor Ferrari in 2022.

'Ik heb één van de mooiste seizoen ooit gezien, misschien wel het mooiste ooit', zegt Alesi tegen Corriere. De titelstrijd tussen de Red Bull Racing-coureur en de Mercedes-coureur duurde het hele seizoen en werd pas beslist in de laatste ronde van de laatste race. 'Ze zouden het allebei verdiend hebben, zelfs Hamilton. Toen kwam de safety car en dat veranderde alles, maar dat hoort ook bij het racen. Er kan van alles gebeuren.'

Alesi: 'De dialoog tussen wedstrijdleiding en teambazen is het probleem'

Hamilton reed het grootste deel van de race aan de leiding en leek zijn achtste wereldtitel op te eisen totdat Nicholas Latifi crashte en de wedstrijdleiding besloot om een safety car de baan op te sturen. Er werden discutabele beslissingen genomen door de wedstrijdleiding, wat ertoe leidde dat Verstappen in de laatste ronde Hamilton kon inhalen en op die manier de wereldtitel veroverde. De teambazen van Red Bull en Mercedes praatten de gehele tijd tegen de wedstrijdleiding en Alesi merkt dat daar het probleem zit.

'De dialoog tussen de wedstrijdleiding en de teambazen is het probleem. Kun je je voorstellen dat Allegri (de coach van voetbalteam Juventus red.) of een andere Serie A-coach verbonden is via een koptelefoon met de scheidsrechter? Het zou altijd leiden tot controverse en de wedstrijden zouden nooit eindigen.', is de Fransman duidelijk. In 2022 zal het contact tussen de wedstrijdleiding en de teambazen er niet meer zijn. Alesi kijkt ook vooruit naar 2022 omdat het ook kansen biedt voor Ferrari, zijn voormalige werkgever.

Alesi optimistisch over toekomst Ferrari

De voormalig Ferrari-coureur is optimistisch over de kansen van Ferrari. 'Mijn hart is altijd rood geweest en zal dat ook altijd blijven. Dit jaar was het spektakel van Mercedes en Red Bull echter erg hoog.' Hoewel Mercedes en Red Bull dominant waren in 2021, denkt Alesi dat Ferrari het beste koppel heeft als het gaat om coureurs. 'Als Mercedes een Leclerc of een Sainz op de plek van Bottas had gehad, dan had Mercedes ook de coureurstitel gewonnen', eindigt Alesi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws